Savremeni gimnazijalci ugostili učesnike Eko-kviza

Savremena gimnazija bila je domaćin Eko-kviza koji se održao u sredu, 24. februara. U kvizu je učestvovalo pet najbolje plasiranih timova eko-škola iz cele Srbije, a savremeni gimnazijalci imali su priliku da takmičare ugoste u prostorijama svoje škole.

Eko-kviz predstavlja jednu od zabavno-edukativnih akcija koje imaju za cilj promovisanje ekoloških vrednosti, a u organizaciji ovogodišnjeg takmičenja učestvovali su Ambasadori za održivi razvoj i zaštitu sredine i kompanija Vip. Savremena gimnazija pružila je logističku podršku kao jedna od škola koje su deo velikog međunarodnog projekta Eko-škola.

Slajfna Eko kviz

Savremeni gimnazijalci – podrška u publici

Savremeni gimnazijalci u učioniciUčesnici kviza pokazali su svoje znanje iz ekologije odgovarajući na pitanja koja im je postavljao voditelj kviza, mladi glumac Ivan Zekić. Kako bi na što bolji i brži način odgovorili i osvojili poene u kvizu, takmičari su pratili pitanja na interaktivnoj tabli, a u odgovaranju koristili iPad.

Savremeni gimnazijalci pokazali su se odlično kao publika, pružajući podršku takmičarima. Kroz prisustvovanje kvizu, oni su mogli da prošire svoja znanja iz ekologije i da nauče nove korisne načine da zaštite prirodu u svom okruženju.

Zadovoljni gosti, ponosni domaćini

Entuzijazam učesnika potpomognut je različitim gedžetima koji su im bili dostupni tokom kviza i koji su im omogućili da brzo i efikasno pokažu svoje znanje i osvoje nagrade. Sve škole čiji su se eko-timovi takmičili pokazale su se odlično, a na kraju je pobedio tim škole „Drinka Pavlović”.DSCN8963

Članica pobedničkog tima Marta Jovanović oduševljena je organizacijom takmičenja: „Savremena gimnazija je jako dobro organizovala sve; sviđa mi se ovako lep prostor koji su izdvojili za kviz i to što su uspeli da olakšaju naše odgovaranje upotrebom tehnologije.”

Učenici Savremene gimnazije sjajno su se pokazali u ulozi domaćina, i kao mladi koji brinu o zaštiti životne sredine, istakli važnost zajedničkog doprinosa u podizanju svesti o odgovornom ponašanju prema prirodi.

DSCN8942Anastasija Koruga, učenica Savremene gimnazije, izrazila je svoje zadovoljstvo povodom organizovanog takmičenja: „Dopalo mi se to što su se škole ujedinile, i što je Savremena gimnazija dobila priliku da bude domaćin. Čuvam životnu sredinu. Ne treba da bacamo otpatke, već da preduzmemo sve što je potrebno za očuvanje prirode, jer je to naša planeta Zemlja i mi na njoj živimo”.

Organizatori su takođe bili oduševljeni, a Una Stanimirović iz Vip kompanije kaže: „Veliko nam je zadovoljstvo da budemo u Savremenoj gimnaziji, koja nas je zaista iznenadila svojim tehničkim mogućnostima. Škola ima mnogo toga da pruži, i podiže edukaciju na jedan novi nivo.”

Razvijanje svesti o očuvanju planete

Savremena gimnazija se od nedavno priključila međunarodnom projektu Eko-škola i ovo je samo jedna u nizu akcija koje planira da realizuje. Uskoro sa radom počinje i sekcija u okviru koje će učenici učestvovati u brojnim interesantnim i korisnim aktivnostima iz oblasti očuvanja životne sredine. Cilj je da učenici nauče da je doprinos svakog pojedinca značajan za izgradnju bolje i zdravije budućnosti cele planete.

Pogledajte još fotografija u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.