Košarkaški tim Savremene gimnazije hrabro se borio u četvrtfinalu

Ekipa Savremene gimnazije je u sredu, 23. februara, učestvovala na opštinskom takmičenju u košarci. U četvrtini finala, savremene košarkaše dočekala je ekipa Treće beogradske gimnazije. Nakon intenzivnog polusatnog izazova na terenu, konačan rezultat je bio 25:18 za ekipu Treće beogradske gimnazije.

Vest_700px

Odličan plasman mladih košarkaša

Ovo je bilo prvo pojavljivanje mladog tima Savremene gimnazije, koji čine sledeći igrači: Aleksa Belinčević (kapiten), Aleksa Rakićević, Ivan Stojanović, Marko Radojković, Damjan Savanović, Jovan Mitrović, Viktor Đurić, Pavle Tomašević, Karim Faris i Vuk Vuković. Aleksa Belinčević pokazao je da opravdano nosi kapitensku traku, postigavši najveći broj poena.

IMG_0069Prema rečima njihovog trenera Stefana Radojičića, inače profesora fizičke kulture u Savremenoj gimnaziji, momci su se sportski ponašali na terenu, borili se srčano i predano, i opravdali mesto u ekipi:

Ponosan sam na njih i na to kako su igrali. S obzirom na to da smo mlada ekipa i da smo imali fizički nadmoćnijeg protivnika, kao sportista i njihov trener, izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom i njihovim držanjem u igri.

Važno je učestvovati

Pravila takmičenja nalažu da nema publike. I pored toga, drugari i profesori su naše košarkaše ispratili uz puno podrške i moralnog podsticaja. Sigurni smo da je duh zajedništva uticao da naši momci daju sve od sebe na terenu i pokažu da mogu da budu na nivou zadatka. Ovo je tek početak razvijanja sportske kulture u Savremenoj gimnaziji, koja je izuzetno važna za pravilan razvoj svih aspekata ličnosti kod adolescenata. Važno je učestvovati i sticati iskustva na sportskom terenu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.