Osmaci iz beogradskih osnovnih škola posetili Savremenu gimnaziju

Savremena gimnazija je u petak, 4. marta ugostila učenike osnovnih škola koji su želeli da se bliže upoznaju sa načinom funkcionisanja Savremene gimnazije.

Znatiželjne osmake koji bi želeli da postanu savremeni gimnazijalci sačekale su naše koordinatorke i srdačno im se obratile rečima dobrodošlice. Detaljno su ih upoznale sa načinom i principima rada u Savremenoj gimnaziji, pokazale im prostor i demonstrirale tehničku opremljenost i mogućnosti savremenih nastavnih sredstava.

Poseta_osmaka_700px

Abrakadabra za početak nezaboravnog danaSlika_23

Učenici su već bili zaintrigirani, kada im se pridružila profesorka hemije, Bojana Jurišić, koja je izvela nekoliko eksperimenata i pokazala kako u Savremenoj gimnaziji izgledaju časovi hemije. Eksperimenti su im se dopali i još više probudili u njima želju da bliže sagledaju školski život.

Drug drugu o Savremenoj

Naši mladi gosti imali su priliku da upoznaju savremene gimnazijalce i saznaju sve što ih interesuje o Savremenoj gimnaziji iz prve ruke. Razgovarali su sa učenicima za vreme odmora i raspitivali se o raznim pojedinostima koje su im se učinile važne za donošenje odluke o nastavku školovanja.

Povratak u prošlost na savremen načinSlika_8

Nakon odmora, krenuli su na čas istorije, gde ih je sačekala profesorka Sanja Bogdanović. Zainteresovala ih je pričama o tome kako su živeli tinejdžeri u Rimskom carstvu. Pogledali su interesantan film na ovu temu, a onda svoje znanje proverili u kvizu koristeći iPad.

Znanje je moć savremenog doba

Ipak, to nije bilo sve. Želeli smo da shvate da dobro obrazovanje ne znači samo ugodan ambijent i tehnologiju u nastavi. Druženje su nastavili sa profesorkom srpskog, Mirjanom Vasić Adžić, koja ih je podstakla da razmisle o uticaju koji znanje ima. Trebalo je da zamisle da imaju neograničenu moć pomoću koje mogu da čine razne promene u svetu.Slika_14

Materijalna jednakost, mir u svetu, poštovanje prava životinja i čista planeta, samo su neki od odgovora osmaka. Da bi svoje snove pretvorili u stvarnost, potrebno im je znanje iz raznih predmeta i oblasti. „Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promenio svet”, reči su Nelsona Mendele na koje im je ukazala profesorka.

Vidimo se u Savremenoj gimnaziji!

Vrata Savremene gimnazije otvorena su za sve učenike koji žele da se druže, i bolje upoznaju Savremenu gimnaziju, njene profesore i način rada. Želimo da se naše ideje šire i budu inspiracija svima da unaprede lično znanje i obrazovanje u svetu u kom će kreativnost i originalnost uvek biti cenjene veštine.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.