Otvaranje Savremene osnovne škole po Kembridž programu

Savremena gimnazija proširila je svoje akreditacije koje joj je, na osnovu svetskih standarda u obrazovanju koje ispunjava, dodelilo Odeljenje za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu. Pored toga što je Cambridge International School, Savremena gimnazija sada je i Cambridge Primary School.

Kembridž program i diplome za osnovce

Savremena gimnazija sada je ovlašćena za izvođenje nastave po Kembridž programu, ne samo za učenike srednje škole kao do sada, već i za učenike na nivou osnovne škole.

Zato sa ponosom možemo da najavimo da, u skladu sa akreditacijom Cambridge Primary School, Savremena gimnazija otvara i svoju osnovnu školu, koja će učenicima od prvog do osmog razreda omogućiti školovanje po Kembridž programu za osnovce i sticanje prestižnih diploma koje prate ove programe.

Kao Cambridge Primary School, Savremena gimnazija akreditovana je za Primary Checkpoint i Cambridge Checkpoint ispit.

Đaci veselo mašu

USKORO: Savremena osnovna škola

U skladu sa novom i unapređenom akreditacijom, Savremena gimnazija pokreće osnovnu školu koja će pružiti jedinstvenu priliku učenicima od prvog do osmog razreda da se školuju po prestižnom Kembridž programu, uče po svetskim standardima i polože Kembridž ispite.

Učenici nove osnovne škole pohađaće naprednu nastavu koncipiranu po najrasprostranjenijem obrazovnom programu na svetu, obogatiće svoje znanje engleskog jezika i imati četiri predmeta po međunarodnom programu. Časovi kreirani po visoko kvalitetnim standardima, uključuju upotrebu tehnologije u učionici, interaktivnu i kreativnu nastavu koja će učenicima pružiti širok spektar znanja i veština u različitim naučnim oblastima.

Kembridž program za osnovce omogućava i sticanje priznatih međunarodnih diploma, te učenike Kembridž osnovne škole, pored usvajanja funkcionalnih i trajnih znanja, na najbolji način priprema za nastavak školovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.