Simulacija razgovora za posao na interaktivnom času biznisa

Kako bi stekli uvid u procese neophodne za funkcionisanje poslovnih organizacija, učenici Savremene gimnazije na času biznisa idu u posete poznatim kompanijama, simuliraju realne poslovne situacije i aktivno učestvuju u kreativno osmišljenoj nastavi.

Ovoga puta, savremeni gimnazijalci učili su o regrutaciji i selekciji zaposlenih, simulirajući intervju za posao.

GP_700x220px

Regrutacija zaposlenih

Slika_2Za obavljanje zadatka, učenici su se prvo podelili u dve grupe tako da jedni predstavljaju poslodavce, dok su drugi u ulozi kandidata za posao. Nakon što su savremeni poslodavci dobili informacije o kompaniji koju predstavljaju, traženoj radnoj poziciji i potrebnim kvalifikacijama, mogli su da osmisle interesantna pitanja koja će im pomoći da izaberu najboljeg kandidata za predviđeno radno mesto.

Sa druge strane „kancelarijskog” stola, kandidati su dobili ceduljice na kojima su bile ispisane osobine i kvalifikacije koje osoba koju predstavljaju poseduje. Savremeni predstavnici poslovne ponude i tražnje međusobno su se raspodelili tako da svaki poslodavac ispita po jednog kandidata pitanjima koje je sam osmislio.

Selekcija kandidata

Zapisujući odgovore koje su dobijali od ispitanika na improvizovanom razgovoru za posao, savremeni preduzetnici mogli su da kreiraju sliku o kandidatu i na osnovu toga donesu odluku o zaposlenju.

Sumirajući utiske nakon intervjua, poslodavci su opravdali svoje odluke, objašnjavajući izbor pitanja koja su postavljali, kao i odgovore i reakcije koje su imali ispitanici.

Praktično znanje za uspeh u realnim situacijama

Slika_19Simulirajući održavanje intervjua za posao, učenici su u prilici da steknu uvid u to šta je sve potrebno kako bi se obavila regrutacija zaposlenih u jednoj kompaniji i koji sve faktori utiču na selekciju kandidata.

Takođe, učenici sada znaju kako da se predstave u najboljem svetu kada jednog dana budu otišli na razgovor za posao, i tako dobiju željenu poziciju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.