Uspeh našeg učenika na međunarodnom takmičenju iz engleskog

U Savremenoj gimnaziji je početkom marta ove godine održano takmičenje iz engleskog jezika koje organizuje HIPPO asocijacija u okviru Pearson grupe za međunarodne kvalifikacije.

Učenici Savremene gimnazije imali su čast da učestvuju na ovom takmičenju i provere svoja znanja i veštine kada je u pitanju engleski jezik, a jedan od njih, Viktor Tomanovski, plasirao se u polufinale, koje će se održati početkom aprila.

Uspeh na međunarodnom nivou

Na održanom takmičenju iz engleskog jezika učestvovalo je oko 32.000 učenika iz 10 zemalja širom sveta, svi sa željom da pokažu svoje kvalitete i bore se za glavne nagrade. Među nagradama su međunarodni sertifikati za poznavanje jezika na B2 nivou (CEFR), a za sve finaliste tu je i dvodnevno gostovanje u italijanskom gradu Lido di Jesolo.

Engleski_VT_700px_SRB

Imajući u vidu ogroman broj učesnika i nivo znanja koji je potreban za dalji plasman, očigledno je koliko je veliki uspeh postigao Viktor.

Čestitamo Viktoru na postignutom rezultatu i želimo mu uspeh i u narednom krugu takmičenja, u kom će svoje znanje izmeriti sa srednjoškolcima iz Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Podstičemo takmičarski duh

Savremena gimnazija, pored interesantnih vannastavnih aktivnosti, ima želju da svojim učenicima obezbedi i mogućnost da pokažu svoje znanje i takmiče se sa svojim vršnjacima širom sveta. Verujemo da učestvovanje na takmičenjima našim učenicima može da pomogne kako u daljem obrazovanju, tako i u budućoj organizaciji vremena i sticanju odgovornosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.