Repriza predstave „Oprosti mi, Katrin”

Savremeni gimnazijalci, članovi sekcije dramske umetnosti još jednom su izveli predstavu „Oprosti mi, Katrin” u sredu, 30. marta, ovoga puta za učenike OŠ „Lazar Savatić”.

Harizmatični savremeni glumci pred prepunom salom

Iako je izvođenje predstave planirano za osmake i sedmake, i mlađi učenici su došli da vide savremene gimnazijalce i zabave se. Svečana sala u OŠ „Lazar Savatić” u Zemunu bila je puna, što je od učenika Savremene gimnazije zahtevalo da budu glasniji i samouvereniji.

Poseta_OS_700px

Savremeni gimnazijalci pokazali su da su sve uigraniji i sigurniji na sceni, a njihova harizma i šarm dopali su se osnovcima. Posebno težak zadatak imao je Matej Trifković koji je pohađao „Lazar Savatić”, te je igrao pred učenicima i nastavnicima svoje nekadašnje škole.

Još jedan nekadašnji đak škole, Damjan Savanović podržavao je svoje drugare iz publike i pomogao celoj družini sa opremom i rekvizitima. Nesebičnu pomoć pružili su i Anđela Despotović i Martin Ivanović, koji su u poslednjem trenutku priskočili u pomoć i zamenili Jelisavetu Nedeljković i Stefana Glišovića.

Podrška i razvoj talenata

Iako su tek prva godina gimnazije, učenici Savremene gimnazije imaju priliku da iznova izvode svoju prvu predstavu i susreću se sa izazovima koje scena nameće.

Srećni smo što našim učenicima možemo da obezbedimo uslove kao što je pravo malo amatersko pozorište. Zadovoljni smo kako napreduju i nadamo se da će uskoro da prošire repertoar.

Sve fotografije sa gostovanja pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.