Delimo znanje: nove tehnologije u verskoj nastavi

Savremena gimnazija, u saradnji sa Odborom za versku nastavu Srpske pravoslavne crkve, organizovala je obuku za sve koordinatore verske nastave, kako bi osnažila veroučitelje da versku nastavu oplemene i osavremene upotrebom nove tehnologije.

Savremene tehnologije za interaktivnu nastavu

U sklopu predavanja i radionica, koordinatori nastave i pedagog Savremene gimnazije predstavili su veroučiteljima brojne obrazovne aplikacije koje mogu uspešno da koriste i na svojim časovima, i na taj način učine da verska nastava postane dinamičnija, interaktivnija i zanimljivija svim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Obuka_profesora_veronauke_700x250px

Veroučitelji su imali priliku i da se oprobaju u kreiranju inovativnih i kreativnih sadržaja za svoje časove uz pomoć savremene tehnologije. Naučili su kako mogu da testiraju učenike pomoću Google upitnika, kako da prave kvizove uz Kahoot, koriste Socrative za proveru znanja i obogate lekcije uz TED-Ed.

Zajedno razvijamo ljudske vrline

Veoma smo ponosni što smo na ovaj način doprineli jačanju kapaciteta veroučitelja i celokupne verske zajednice. Verujemo da ćemo kroz uspešnu saradnju sa Odborom za versku nastavu nastaviti da delimo znanje, jer podržavamo i razvijamo iste moralne i ljudske vrednosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.