Savremeni gimnazijalci na Beogradskom maratonu

Učenici Savremene gimnazije i profesor fizičke kulture Stefan Radojičić pridružili su se u subotu, 16. aprila, mnogobrojnim učesnicima svih uzrasta u popularnoj „Trci zadovoljstva”, na 29. po redu Beogradskom maratonu.

Savremeni atletski tim u „Trci zadovoljstva”

Spremni i odlučni da istrče svih pet kilometara, koliko je dugačka „Trka zadovoljstva”, entuzijastični učenici Savremene gimnazije čekali su na startu. Trku je otvorio legendarni kubanski atletičar Havijer Sotomajor, a uprkos velikoj vrućini i gužvi na početku trke, savremeni tim bio je veoma dobro raspoložen.

Učenici Anđela Despotović, Natalija Ranđelović, Anastasija Koruga, Nikoleta Đorović, Matej Trifković i Stefan Glišović, predvođeni profesorom fizičkog, pokazali su sportski duh, ostvarili zacrtani cilj i istrčali svih pet kilometara trke.

BG_maraton_700px

Nezaboravno iskustvo za sve učesnike

Tokom trke, savremeni gimnazijalci dobijali su na svakom koraku značajnu podršku od prolaznika, navijača sa terasa, ali i čitavih porodica.

Fantastično druženje tokom čitavog maratona učinilo je učešće u „Trci zadovoljstva” predivnim iskustvom za sve. Oduševljeni učesnici pokušali su da dočaraju atmosferu, ali su se složili da je raspoloženje, kako na stazi tako i oko nje, trebalo lično doživeti.

Negujemo sportski duh

U Savremenoj gimnaziji posvećujemo pažnju negovanju sportskog duha i tako celokupnom razvoju ličnosti učenika.

„Trka zadovoljstva” jedan je od primera, a učešćem u njoj učenici su istražili, ali i nadmašili svoje fizičke i psihičke mogućnosti. Čestitamo savremenom atletskom timu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.