Uzbudljiv čas fizičkog na poligonu u prirodi

Savremeni gimnazijalci protekle nedelje učestvovali su na nesvakidašnjem času fizičkog vaspitanja. Stvarno drugačiji čas fizičkog odigrao se u šumi na Bežaniskoj kosi, a učenici su tom prilikom pokazali raznovrsne veštine na poligonu za vežbanje.

Vojničke vežbe za snalažljivost

Jedan deo učenika testirao je svoju brzinu i spretnost uz pomoć različitih sprava na poligonu. Snalažljivi gimnazijalci tako su prolazili kroz gume, puzali ispod prepreka, preskakali ogradu i održavali balans na gredi.

Militari_fizicko_700px

Na kraju časa, učenici su se oprobali u streljaštvu i uz pomoć plastičnih metaka pucali iz replika pištolja u improvizovane mete.

Učenje prve pomoći i borba u šumi

Slika_15Druga grupa učenika radila je vežbe oblikovanja, a zatim su imali priliku da nauče više o pružanju prve pomoći. Savremeni gimnazijalci saznali su sve o tome kako se transportuje povređena osoba na nosilima, a onda su i praktično primenili naučeno kroz simulaciju prenošenja povređenog.

Treća grupa učenika učestvovala je u svojevrsnoj borbi u šumi. Obučeni u maskirne uniforme, naoružani replikama pušaka, učenici su se borili da osvoje zastavu, te je šuma odzvanjala dečjom grajom, povicima i smehom.

Omiljeni časovi u prirodi

Slika_18Učenici Savremene gimnazije neizmerno su uživali u času u prirodi.

Uzbudljivo organizovan čas ne samo da je bio veoma zabavan, već je i učenicima pružio priliku da nauče nove, nesvakidašnje veštine i razviju timski duh, kao i snalažljivost i spretnost.

Još fotografija sa nesvakidašnjeg časa fizičkog pogledajte u galeriji na sajtu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.