Gimnazijalci iz Gornjeg Milanovca posetili Savremenu gimnaziju

Savremena gimnazija ugostila je prethodne nedelje učenike I i II razreda gimnazije iz Gornjeg Milanovca koji su izrazili želju da se bolje upoznaju sa radom škole i tehnologijom koju savremeni gimnazijalci svakodnevno koriste u nastavi.

Dobrodošlica i obilazak škole

Vršnjaci iz Gornjeg Milanovca došli su u posetu sa svojom profesorkom informatike i računarstva i pedagogom škole, a u Savremenoj gimnaziji srdačno su ih dočekali koordinatori i profesori, ali i učenici koji su sa radošću pokazivali školu svojim novim drugarima.

Poseta_srednjoskolaca_700px

Nakon upoznavanja, gosti iz Šumadije krenuli su u obilazak škole kako bi stekli utisak o okruženju u kojem savremeni gimnazijalci borave, a zatim su kroz zanimljiv video mogli da pogledaju kako izgleda školski život Savremene gimnazije.

Uzbudljive aktivnosti tokom posete

Slika_18Profesori Savremene gimnazije pripremili su specijalno za posetioce časove biologije, hemije i istorije koji su, iako su kratko trajali, pokazali kako izgleda stvarno drugačija nastava u Savremenoj gimnaziji.

Kao i inače, učenje je bilo obogaćeno korišćenjem savremene tehnologije, pa su učenici pratili časove uz pomoć iPada. Posebno ih je oduševio kraj posete kada su imali priliku da i sami isprobaju tehnologiju koju koristimo – VR naočare i interaktivni sto.

Učenici iz Gornjeg Milanovca upoznali su se i sa savremenim gimnazijalcima, te su vršnjaci veselo razmenjivali utiske o školi, profesorima i drugim gimnazijskim temama.

Otvorena vrata Savremene gimnazije

Slika_6Savremena gimnazija sa radošću dočekuje učenike svih škola koji žele da posete školu, direktno saznaju više o tome kako izgledaju zabavni i interaktivni časovi i pogledaju u kakvom okruženju uče i stvaraju savremeni gimnazijalci.

Nadamo se da će ovakve posete podstaći posetioce da obogate svoja znanja i dobiju brojne kreativne ideje. Vidimo se u Savremenoj gimnaziji!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.