Zapaženo debitovanje naših učenica u polufinalu takmičenja u besedništvu

Učenice Savremene gimnazije Mina Kovačević i Una Grzunov odvažno su nastupile u utorak, 19. aprila, i u sredu, 20. aprila, u polufinalu regionalnog takmičenja u besedništvu i pokupile simpatije publike i žirija.

Originalne i interesantne teme

Tema Minine besede bila je „Bežimo od stvarnosti”. Mina je želela da svojom besedom ukaže na to koliko savremeno društvo obraća pažnju na trivijalne stvari i pojave, a koliko zanemaruje ozbiljna pitanja i probleme. Mina je nastupila hrabro i glasno, njena poruka je bila jasna, a to je da treba izroniti iz svakodnevice i ne zanemarivati suštinska pitanja.

Besednistvo_700px

Tema Unine besede bila je „Varljiva ćud žene”. Una je izborom teme zainteresovala i zaintrigirala publiku, jer se njena tema izdvojila svojom originalnošću. Koliko je žena ćudljivo biće, lepo, ali i komplikovano, neodoljivo i neshvaćeno, pokušala je da objasni Una svojim uverljivim i šarmantnim nastupom.

Naše učenice na visini zadatka

Jaka konkurencija i dugogodišnje iskustvo polufinalista učinili su da naše učenice u ovom krugu završe svoje učešće. Bile su na visini zadatka, kao i u osmini i četvrtini finala.

S obzirom na to da prvi put učestvuju u ovakvoj vrsti takmičenja, ovo je veliko dostignuće. Izuzetno smo ponosni na njihov uspeh i plasman. Pokazale su se kao izuzetno talentovane govornice koje zrelo razmišljaju za svoje godine, vladaju prostorom i imaju šta da kažu. Bravo devojke!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.