Druženje učenika i članova Doma za stare „Fenix” u Savremenoj gimnaziji

U okviru filantropskog projekta koji su sami osmislili, učenici Savremene gimnazije pozvali su u goste penzionere iz gerontološkog centra „Fenix” na Voždovcu. Kroz druženje su ih upoznali sa najnovijim tehnologijama i načinom korišćenja različitih gedžeta, kako bi i sami mogli da iskoriste prednosti ovih uređaja u svakodnevnom životu.

Otkrivanje čari tehnologija starijim osobama

Kroz priču i druženje sa raspoloženim bakama i dekama, savremeni gimnazijalci pokazali su starijima kako izgledaju i funkcionišu uređaji kao što su iPad, Chromebook i kako da koriste Viber, Facebook, WhatsApp kako bi mogli besplatno i brzo da kontaktiraju sa članovima porodice i prijateljima.

Poseta_penzionera_700px

Učenici su još naučili penzionere kako da se uključe u onlajn kupovinu, slušaju muziku, čitaju novine i pronađu brojne druge zanimljive informacije na internetu kako bi upotpunili slobodno vreme i uživali u njemu.

Lepa razmena iskustava mladih i starih

Slika_6Ova poseta predstavljala je pravi sudar generacija, te su naši tinejdžeri imali priliku da čuju razne šaljive i poučne priče od baka i deka, a penzioneri su se zahvaljujući savremenim gimnazijalcima ponovo osetili mladim, uživajući u mogućnostima moderne tehnologije.

Na kraju posete, penzioneri i učenici su se zabavali uz Kahoot, učenici su gostima pripremili paketiće za uspomenu na ovo divno druženje. Kako kažu bake i deke, poseta im je brzo prošla jer „sve što je lepo kratko traje”, ali će im ostati novi prijatelji koje su u Savremenoj gimnaziji stekli.

Društveno odgovorni savremeni gimnazijalci

Radeći sa starijim osobama, učenici su naučili vrednu lekciju o tome kako da pomažu i poštuju starije i sjajno su se snašli u izazovu prenošenja znanja drugima koji nisu njihovi vršnjaci.

Ponosni smo na ideje naših učenika i njihov entuzijazam da ih ostvare. Ova poseta ostaće svima u lepom sećanju, a mi se radujemo novim projektima savremenih gimnazijalaca.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.