Savremeni gimnazijalci posetili OEBS

Savremeni gimnazijalci imali su jedinstvenu priliku da budu gosti Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, OEBS.

Tokom posete, učenici su mogli da saznaju više o zaštiti životne sredine, toleranciji, bilateralnoj saradnji i zaštiti ljudskih prava, slobodi govora i medija.

SG_OEBS-700px_SRB

Globalne teme iz ugla svetskih stručnjaka

Učenicima Savremene gimnazije obratili su se šef Misije OEBS u Srbiji, Piter Burkhard, profesor Vladimir Bilandžić, savetnica Olivera Zurovac Kuzman i predstavnica za javnost Milica Knežević. Svi oni su na interesantan način približili učenicima kako lokalne, tako i globalne probleme koji nas okružuju i detaljnije pojasnili svrhu i motive organizacije OEBS.

Slika_2Učenici su imali priliku da čuju koliko učesnika je neophodno i koji je način za rešavanje gorućih bilateralnih pitanja. Neka od njih su i saradnja OEBS-a sa misijom na Kosovu, niz poduhvata reorganizacije Vlade Republike Srbije, kao i uspostavljanje i koordinacija vladavine prava u Srbiji po uzoru na evropske standarde.

Savremeni gimnazijalci bili su oduševljeni što im se ukazala mogućnost da i lično upoznaju vodeće stručnjake iz OEBS-a i postave im sva pitanja koja su ih zanimala, a posebnu čast pružilo im je upoznavanje sa ambasadorom Švajcarske, Piterom Burkhardom, koji je na čelu Misije OEBS u Srbiji.

Nova iskustva za bolje razumevanje gradiva

Učenici Savremene gimnazije uče o globalnim temama i analiziraju ih u okviru predmeta globalne perspektive, a posetom OEBS-u obogatili su svoje znanje i upotpunili informisanost iz ove oblasti.

Sa bogatim iskustvom koje su ovom terenskom nastavom stekli, učenici će moći bolje da razumeju gradivo iz globalnih perspektiva i tako postignu najbolje rezultate iz ovog predmeta.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.