Tara Ćulibrk plivala pod bojama Savremene na republičkom takmičenju u plivanju

Učenica Savremene gimnazije Tara Ćulibrk predstavljala je školu na republičkom takmičenju u plivanju. Takmičenje je održano 13. maja u sportskom centru „Čair” u Nišu, a Tara je pokazala fenomenalno plivačko umeće i osvojila peto mesto.

Odličan plasman među jakom konkurencijom

Predstavnica Savremene gimnazije plivala je slobodnim stilom i uprkos jakoj konkurenciji pokazala izuzetnu spremnost i izdržljivost. Tara se takmičila protiv učenica koje su i po nekoliko godina starije od nje, ali to je nije sprečilo da zapliva svom snagom i osvoji peto mesto.

Tara_plivanje_VEST

S obzirom na to da je ovo tek prva godina Tarinog učestvovanja na školskom takmičenju, njen uspeh je još veći. Tarin predan odnos prema treninzima, posvećenost i upornost zaslužni su za njene rezultate na ovom, kao i na drugim takmičenjima.

Sport pomaže učenicima da se razvijaju

Savremena gimnazija podstiče takmičarski duh kod učenika kao odličan način da razvijaju svoje talente i da napreduju. Posebno nam je važno da učenici budu fizički aktivni i da se bave sportom, jer se tako pravilno razvijaju i stasavaju u zdrave mlade osobe.

Tara je pravi primer odgovornog i posvećenog sportiste i ovom prilikom joj čestitamo od srca i radujemo se još boljim rezultatima koji joj, sigurni smo, predstoje.

Sve slike sa takmičenja pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.