Interaktivna radionica pantomime u Savremenoj gimnaziji

Učenici Savremene gimnazije protekle nedelje imali su priliku da u okviru nesvakidašnje radionice pantomime uživaju u predstavi „Driver du med mig”, adaptaciji čuvene bajke „Ivica i Marica” koju je izvela glumica iz Švedske, Ana Stanišić, a zatim da se i sami oprobaju u pantomimi.

Print

Uzbudljiva igra pokreta i tišine

DSCN0226Gledajući predstavu „Driver du med mig” učenici su imali jedinstvenu priliku da dožive priču o Ivici i Marici kroz igru pokreta i tišine, a glumica i pantomimičarka Ana Stanišić oduševila je učenike fenomenalnim izrazima lica i kombinovanjem gestova.

Savremeni gimnazijalci mogli su da vide potpuno novu interpretaciju nemačke narodne bajke u kojoj jedna osoba glumi više likova i dočarava kompletnu radnju bez reči, scenografije ili pomoćnih rekvizita.

Učenici odlični u ulozi pantomimičara

DSCN0265Nakon predstave, savremeni gimnazijalci mogli su i sami da se oprobaju u ulozi pantomimičara. Uz instrukcije i pomoć Ane Stanišić, učenici su mogli da iskuse kako da se oslone na govor svog tela kako bi preneli poruku uz što je moguće manje reči.

Oduševljeni datom prilikom i trikovima koje im je pokazala glumica, učenici su uživali u gestikuliranju i menjanju izraza lica, pokušavajući da izraze svoje fizičko i emotivno stanje i tako zabave publiku pred sobom.

Učenje novih veština kroz zabavne vannastavne aktivnosti

Učenici Savremene gimnazije uživaju u vannastavnim aktivnostima, a posebno zadovoljstvo pričinjava im kada nova saznanja odmah mogu i sami da primene.

Kroz predstavu gošće iz Švedske, učenici su mogli da nauče sve o umetnosti pantomime, ali i da se sami oprobaju u njoj, i tako direktno vide kako izgleda složen proces u kojem umetnik putem pantomime dočarava priče koje u pozorištu predstavlja i po nekoliko glumaca.

Još slika sa interaktivne radionice pantomime pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.