Učenici obeležili Svetski dan imunologije na interaktivnoj radionici

Povodom Svetskog dana imunologije, koji se širom sveta obeležava kroz različite naučne i popularne manifestacije, savremeni gimnazijalci su prethodne nedelje učestvovali u interaktivnoj radionici o imunologiji, održanoj u školskom amfiteatru.

Upoznavanje ljudskog organizma na zabavan način

Na zanimljivoj radionici, učenici Savremene gimnazije mogli su da saznaju kako ljudski organizam razvija imunosistem i koje ćelije pobeđuju u borbi za zdravlje. Postavljajući se u ulogu neke od ćelija, učenici su uvideli kako ona može uticati na lečenje raznih bolesti, a otkrili su i koji se to procesi svakodnevno odvijaju u ljudskom telu.

Imunologija 700x200-01

Radionicu o imunologiji je vodila grupa istraživača iz Odeljenja za imunologiju Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković”, koja je na interesantan način predstavila savremenim gimnazijalcima kako izgledaju istraživanja u imunologiji.

Na kraju radionice, učenici su se zabavili učešćem u kvizu, gde su imali priliku da pokažu šta su sve naučili o čuvanju i razvoju imunog sistema.

Učenjem do boljeg zdravlja

Učestvujući u radionici o imunologiji, učenici su stekli svest o rizicima koje nosi savremen način života i o važnosti očuvanja imunosistema i izgradnje zdravog organizma.

Ovakvim organizovanjem nastave, Savremena gimnazija želi da svojim učenicima otkrije zanimljivu stranu nauke, da ih zainteresuje za naučna istraživanja, kao i da obezbedi da se oni razviju u zdrave, mlade ljude koji znaju koliko je preventiva bolesti bitna.

Još slika sa radionice pogledajte u galeriji na sajtu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.