Novi uspesi savremenih gimnazijalaca na republičkim takmičenjima

Učenici Savremene gimnazije postigli su sjajne uspehe na republičkim takmičenjima, pa je tako Tara Papić pokazala zavidno znanje na republičkom nivou iz engleskog i srpskog jezika, a Aleksandar Zaplatić iz geografije.

Takmicenja700

Aleksandar Zaplatić hrabro na geografskoj olimpijadi

IMG_0546Krajem maja, Aleksandar Zaplatić je sa profesorom geografije posetio Radanjsku banju, lečilište u blizini Malog Zvornika, gde je učestvovao na drugoj po redu Nacionalnoj geografskoj olimpijadi. Na ovom napornom, ali zanimljivom takmičenju, Aleksandar je imao zapaženo učešće osvojivši 69 bodova, što predstavlja veliki uspeh.

Takmičenje podrazumeva testiranje znanja iz sva tri razreda gimnazije, što je za Aleksandra bio poseban izazov, s obzirom na to da je učenik prvog razreda. Ceo ciklus takmičenja trajao je nekoliko dana i zahtevan je i mentalno i fizički, ali to nije predstavljalo problem Aleksandru koji je pokazao izuzetnu spremnost i zalaganje.

Pored pokazanog znanja, Aleksandar je imao priliku i da se druži sa vršnjacima iz cele Srbije i stekne neprocenjivo iskustvo. Savremena gimnazija ponosna je na Aleksandrov uspeh i želi mu da nastavi da nadmašuje sebe i ređa nove pobede.

Tara Papić, uspešni lingvista

IMG_0150Protekli vikend za Taru Papić je bio jako težak ali i uspešan, jer je učestvovala na čak dva republička takmičenja, iz srpskog i engleskog jezika. Vredna učenica Savremene gimnazije u subotu je osvojila drugo mesto na takmičenju iz engleskog, a u nedelju pokazala zavidno znanje iz srpskog jezika na takmičenju održanom u Tršiću.

Takmičeći se u Tršiću, Tara je imala priliku i da poseti rodni kraj Vuka Stefanovića Karadžića, obiđe Vukov muzej i prošeta predelima u kojima se rodio najveći reformator srpskog jezika.

Tara je u ovoj školskoj godini pokazala pravi takmičarski duh i sve nas oduševila spremnošću i željom da se usavršava i postavlja sebi izazove. Ponosni smo na Taru i želimo joj da nastavi da se takmiči i osvaja nagrade.

Podstičemo takmičarski duh

Savremena gimnazija podstiče svoje učenike da učestvuju na takmičenjima i razvijaju takmičarski duh. Svako takmičarsko iskustvo je dragoceno i predstavlja test snage i izdržljivosti na prvom mestu, pa tek onda test znanja i veština iz određene oblasti.

Savremeni gimnazijalci su ove godine bili vredni i pokazali da mogu i žele da idu korak dalje u sticanju znanja, zbog čega smo veoma ponosni na njih.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.