Nesvakidašnji čas Globalnih perspektiva u Čuburskom parku

Protekle nedelje učenici Savremene gimnazije proveli su stvarno drugačiji čas Globalnih perspektiva u Čuburskom parku i tom prilikom su anketirali prolaznike na temu urbanizacije.

Učenici su sproveli anketu kako bi mogli da pripreme projekat „Efekti i posledice urbanizacije u Beogradu”, koji će prezentovati sami ili pomoću video-zapisa.

Print

Istraživanje javnog mnjenja

Kako bi na najzanimljiviji način savladali sve na temu urbanizacije u okviru predmeta Globalne perspektive, savremeni gimnazijalci dobili su zadatak da intervjuišu prolaznike u Čuburskom parku.

Slika_11Zbog bolje efikasnosti, učenici su se podelili u četiri grupe, a odgovore sagovornika snimali su uz pomoć iPada. Njihova anketa sadržala je sledeća pitanja:

  • Da li ste rođeni u gradu ili ste se preselili iz sela u grad?
  • Šta vas je podstaklo da se preselite?
  • Da li ste pronašli i ostvarili ono zbog čega ste došli?
  • Da li biste se preselili iz grada u selo? Koji je razlog?
  • Da li smatrate da je veliki broj osoba migrirao iz sela u grad?
  • Kakve efekte to ima na urbano stanovništvo?

Razumevanje čitavog procesa razvoja projekta

Sprovedeno istraživanje pomoći će učenicima da lakše urade projekat iz predmeta Globalne perspektive, kao i da donesu potrebne zaključke na osnovu prikupljenih odgovora.

Na ovakav način učenici shvataju šta znači istraživanje i šta sve obuhvata ovaj složen, ali i zabavan proces, a tako bolje shvataju i aktuelna pitanja o kojima su razgovarali sa svojim sagovornicima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.