Učenici Savremene gimnazije uživali na izletu na Avali

Učenici Savremene gimnazije kraj školske godine obeležavaju na stvarno drugačiji način, te su umesto u zgradi škole, učestvovali u nastavi u „učionici bez zidova”.

Kako bi razmrdali duh i telo pred odlazak na letnji raspust, učenici su krenuli na uzbudljiv izlet na Avalu, zatim obišli Petrovaradinsku tvrđavu i na kraju uživali u zabavnim aktivnostima u Adrenalin parku „Zemlja čuda”.

Skola_bez_zidova_700px

Uzbudljivo osvajanje Avale

07Savremeni gimnazijalci otpočeli su avanturu na Avali, gde su mogli da se opuste u prirodi, ali i da učestvuju u uzbudljivim aktivnostima. Prateći mapu, učenici su pešačili specijalno kreiranim turama i zabavili se u orijentiringu, a usput su upoznavali znamenitosti i uživali u lepotama Avale.

Kiša koja je padala prethodne noći učinila je teren klizavim, te je penjanje uz planinu za učenike bilo zahtevnije nego što su očekivali, ali i interesantnije. Uz malo napora i mnogo avanturističkog duha, učenici su stigli na vrh, gde su imali priliku da se popnu na Avalski toranj odakle se pruža prelep pogled na okolinu Avale i Beograd.06

Avanture na Petrovaradinu i u Adrenalin parku „Zemlja čuda”

Narednog dana savremeni gimnazijalci bili su spremni za nove doživljaje u prirodi. Sledeća destinacija bila je Petrovaradinska tvrđava, velelepna građevina na desnoj obali Dunava u Novom Sadu. Šetajući tvrđavom, učenici su mogli da čuju brojne priče iz sprske istorije i saznaju tajne koje krije.

22Nakon obilaska Petrovaradinske tvrđave, savremeni gimnazijalci uputili su se u Adrenalin park „Zemlja čuda”, gde su mogli da se oprobaju u brojnim uzbudljivim izazovima. Zanimljive igre na raznovrsnim spravama zahtevale su od učenika da pokažu svoju spretnost, a posebno oduševljenje vladalo je tokom savladavanja visinskog poligona.

Najlepši završetak školske godine

Mnogo zabave, smeha i dobrih vibracija označili su završetak školske godine u Savremenoj gimnaziji. Savremeni gimnazijalci uživali su u školskim danima pred letnji raspust, što je ujedno predstavljalo i nagradu za predan rad tokom cele godine.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.