Letnja škola – pametna zabava za osnovce u Savremenoj gimnaziji

Kako bi osnovci iskoristili letnji raspust na najbolji mogući način, Savremena gimnazija organizovala je Letnju školu za učenike V, VI, VII i VIII razreda. Na raznovrsnim zanimljivim i interaktivnim radionicama, školarci su imali priliku da saznaju nove i interesantne stvari iz različitih oblasti i odlično se zabave.

700px_srp

DigiArt radionica za mlade kreativce

11Tokom radionice DigiArt učenici su imali priliku da izraze svoju kreativnost, nauče kako da obrađuju fotografije, animiraju likove i prave fenomenalne kratke filmove.

Svakodnevno druženje tokom nedelju dana, mnogo lepih i kreativnih ideja, kao i dobro osmišljen program i odličan izbor aplikacija, poslužio je učenicima da shvate da nije teško dizajnirati svoj logo, osmisliti dizajn plakata, nacrtati omiljenog lika iz crtanog fima ili stripa u 3D formatu ili napraviti stop-motion animaciju.

Kulturno-umetničke teme na radionici OKenglish

6Kako bi unapredili znanje engleskog jezika i proširili vokabular, učenici su se na radionici OKenglish zabavili pričom o medijima. Školarci su izučavali tehnike pravljenja filmova i upoznali se sa različitim filmskim žanrovima i njihovim karakteristikama, a imali su priliku i da se oprobaju u pisanju scenarija, glumi, kao i da osmisle uglove snimanja.

Narednog dana radionica je bila rezervisana za priču o kulturnim razlikama, organizaciji proslava i festivala širom sveta. Kraj nedelje obeležile su teme šoping i konzumerizam, te su učenici mogli da nauče savremene izraze koji se koriste u svakodnevnom govoru, a u tome im je pomogao i film Confessions of a shopaholic.

Uzbudljiv svet nauke na radionici WoWnauka

Svi ljubitelji hemije, biologije i drugih prirodnih nauka uživali su u zanimljivim naučnim eksperimentima i istraživanju prirodnih fenomena na radionici WoWnauka.

16Učenici su na praktičan način saznali više o svetlosti i zvuku, a za istraživanje ove pojave napravili su periskop od materijala za reciklažu. Kako bi proširili znanja iz biologije i učili o evoluciji i sistemima za varenje, školarci su pravili prezentacije o ugroženim vrstama i sastavljali pitanja za Kahoot kviz.

Hemijski eksperimenti „slonovska pasta”, „duh iz boce” i „lava lampa” posebno su oduševili učenike i uverili ih da nauka može biti zabavna. Slično je bilo i kada su istražujući zločin u detektivskoj igri, uz profesorsku asistenciju, izolovali svoju DNK iz usne duplje kako bi pronašli krivca.

Jedan od najuzbudljivijih časova bio je kada su učenici testirali svoju kooperativnost i kreativnost praveći visoku konstrukciju od špageta, kanapa i selotejpa. Ova aktivnost bila je deo globalnog izazova „The Marshmallow Challenge” koji ima zadatak da testira spretnost, ideje, kolaboratorske sposobnosti i liderstvo kod učesnika.

Letnja škola: spoj lepog i korisnog

Letnji raspust je odlično vreme da školarci uz aktivan odmor prošire svoja znanja, razviju postojeće, ali i otkriju skrivene talente. Uz najnovije tehnologije i korišćenje zabavnih aplikacija, učenici su unapredili svoje veštine, stekli nove prijatelje i iskustva koja će pamtiti ceo život.

Pogledajte još fotografija u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.