Prva školska nedelja van škole – upravo tako su je proveli savremeni prvaci

Novu školsku godinu Savremena gimnazija sada već tradicionalno obeležava van zidova učionica u kojima deca provode veći deo školske godine. Kako bi iskoristili poslednje letnje dane, profesori su zajedno sa učenicima uživali u lepom vremenu i održali nastavu u prirodi, kojoj su se učenici posebno obradovali.

Umesto u klupi, prvi čas održan na reci

Drugog dana nove školske godine prvaci su imali priliku da upoznaju Beograd iz malo drugačije perspektive sa vode. Krstareći Dunavom i Savom, učenici ne samo što su obogatili svoje znanje o srpskoj prestonici, već su i sklopili nova prijateljstva i još bolje se upoznali.

krstarenje_srb

Ova dvočasovna avantura omogućila im je da saznaju koje su to poznate ličnosti ostavile najveći trag u istoriji Beograda, šta se krije iza imena poznatih utvrđenja i kako se glavni grad menjao tokom vremena. Učenici željni znanja su, uz nasmejane profesore, sunčan dan iskoristili da se bolje upoznaju sa Konjskim ostrvom, kasarnama rečne mornarice, Ratnim ostrvom, Kulom Nebojša, ali i Muzejom savremene umetnosti.

Savremene Olimpijske igre za aktivan početak školske godine

Profesor fizičke kulture Stefan Radojičić nije se bez razloga prvog dana školske godine predstavio sledećim rečima:

„Da li znate čiji je moto ‘brže, više, jače’? To je moto Olimpijskih igara, a njihov duh ćemo zajedno negovati na mojim časovima. Sedam dana kasnije, za svoje učenike profesor je organizovao Olimpijske igre u Sportskom centru Kovilovo.

sportski_dan_srb

Šutiranje trojki, veliki stoni fudbal, navlačenje konopca, statična odbojka, trčanje, stoni tenis, nabacivanje obruča, samo su neke od disciplina u kojima su se oprobali naši učenici. Profesori su u ulozi trenera bodrili svoje timove, koji su težili ka osvajanju što većeg broja poena i konačnoj pobedi.

Takmičarski duh je bio prisutan tokom celog dana. A iako je samo jedan tim na Savremenoj olimpijadi izašao kao pobednik, svi su se jednoglasno složili da će sportski dan u Kovilovu pamtiti po dobroj energiji i sjajnoj zabavi.

Korak po korak do blaga na Kalemegdanu

Potragu za blagom su profesori Savremene gimnazije ostavili za kraj, kao jednu od najzanimljivijih aktivnosti. Avanturističko-kreativna igra je osmišljena da bi razmrdala učenike i mentalno i fizički, a upravo to je i ostvarila.

Ali u potragu za blagom se ne može krenuti bez mape, zar ne?

kalemegdan_srb

Da bi usmeravao učenike ka cilju, profesor geografije Ivan Matejić napravio je neobičnu kartu Kalemegdana sa oznakama mesta na kojima je skriveno blago, dok su se profesori jezika potrudili da osmisle zagonetke u stihovima, koje su učenike usmeravale od jedne do druge tačke na mapi, i konačno do skrivenog blaga.

Na ovaj način su se savremeni prvaci upoznali sa svojim gradom, njegovim znamenitostima i skrivenim delovima poznate beogradske tvrđave.

Iz učionice „bez zidova” u učionice sa savremenom tehnologijom

Nakon zanimljivih igrica u učionici bez zidova, učenici su jedva čekali da vide šta im to donosi školovanje u savremenim učionicama, kakvu tehhnologiju će koristiti u učenju i koje sve pogodnosti im nudi stvarno drugačija gimnazija.

Zanimljive aktivnosti koje je Savremena gimnazija prve školske nedelje pripremila za prvake samo su podsticaj i motivacija da u novoj školskoj godini daju sve od sebe kako bi došli do dobrih ocena i što boljeg uspeha.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.