Zanimljive aktivnosti za početak još jedne uspešne školske godine

Kao i prošle godine, Savremena gimnazija je za učenike II razreda početak nove školske godine učinila nezaboravnim i drugačijim.

Ovoga septembra učenici su imali još bogatije aktivnosti kojima su obeležili prvu školsku nedelju: razgledali su srpsku prestonicu iz drugačije perspektive, učestvovali su na Savremenim olimpijskim igrama a, kao šlag na torti, za kraj su imali orijentiring u Hajd parku.

Upoznavanje glavnog grada iz drugog ugla

Koliko zaista poznajemo svoj grad?

Upravo su ovo pitanje postavili učenici Savremene gimnazije kada su krenuli sa svojim razrednim starešinama u panoramsko razgledanje Beograda u otvorenim autobusima.

panorama_srb

Iako su mislili da ga veoma dobro poznaju, do sada ga nisu videli iz ove perspektive sa krova autobusa i pod vedrim nebom. Panoramsko razgledanje glavnog grada nije samo obogatilo znanje učenika o srpskoj prestonici i ličnostima koje su mu udahnule dušu, već je i učvrstilo prijateljstva savremenih gimnazijalaca.

Nakon ovog doživljaja, na časovima srpskog su razmenjivali utiske sa profesorkom, i za glavnu temu odabrali Duška Radovića, pisca, novinara, aforističara i TV urednika koji predstavlja simbol Beograda.

Fizička aktivnost za uspešan početak školske godine

Da bi fizički i mentalno spremni zakoračili u novu školsku godinu, profesori su za savremene srednjoškolce organizovali Olimpijske igre u Sportskom centru Kovilovo.

Navlačenje konopca, šutiranje trojki, trčanje, stoni tenis, nabacivanje obruča, samo su neke od mnogobrojnih aktivnosti koje su tog dana upražnjavali učenici. I po povratku sa Savremenih olimpijskih igara, učenici su bili puni pozitivnih utisaka, a o brojnim impresijama nisu prestali da pričaju sve do povratka u Beograd.

sportski_dan_srb-1

Bez obzira što je samo jedan tim odneo pobedu, gimnazijalci su istakli da će ovaj dan pamtiti po odličnom druženju i lepoj zabavi.

Koliko se savremeni gimnazijalci dobro snalaze u prirodi?

Veliki broj kilometara koji su u Hajd parku morali da prepešače kako bi obišli sve zacrtane tačke i rešili zadatke na svakoj od njih, kao i uzbuđenje zbog dolaska do konačnog cilja, iskustva su koja će savremeni drugaci još dugo pamtiti.

Prošle godine su naučili da koriste mapu u potrazi za skrivenim blagom na Kalemegdanu, a ove godine su je zamenili kompasom. Svaki tim imao je svoje obeležje (zeke, mede, pčelice, sove…), a metar, mapa i kompas su bili neophodni da bi se pohod na Hajd park uspešno ostvario.

hyde-park_sg_srb

Iako su na cilj stizali iscrpljeni, savremeni gimnazijalci su bili srećni zbog fizičke aktivnosti koja ih je razmrdala i razotkrila mnoge skrivene veštine koje poseduju.

Druženje i učenje u prijatnom i savremenom okruženju

Nakon što su napunili baterije u brojnim fizičkim aktivnostima koje je za njih organizovala Savremena gimnazija, srednjoškolci su spremno zakoračili u nove školske izazove.

Otkrili su da im je tokom raspusta nedostajalo zajedničko druženje u školi i učenje uz pomoć savremene tehnologije, zbog čega jedva čekaju da se vrate u školske klupe. Aktivan početak školske godine sigurno će uticati i na kvalitetno ispunjavanje obaveza koje ih vrlo brzo očekuju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.