Sportski uspesi Savremene na gradskom takmičenju u plivanju

Tim Savremene gimnazije postigao je visok plasman i zapažene rezultate na gradskom takmičenju u plivanju, koje je održano 6. oktobra na bazenima Sportskog centra 11. april.

Učenica Tara Ćulibrk je osvojila srebrnu medalju i plasirala se na republičko takmičenje; Teodora Mitrić je zauzela 5. mesto u ukupnom plasmanu, dok je Petar Stanković u svojoj grupi u jakoj konkurenciji zauzeo visoko drugo mesto.

700srp

Ove godine su se timu priključili i učenici nove generacije, koji su zajedno sa starijim drugarima branili boje Savremene gimnazije. Tara Ćulibrk, Teodora Mitrić, Ljubica Vojinović, Petar Stanković, Mateja Čavić, Katarina Matijašević, Anđela Adžić i Jovana Janković su pokazali veliko interesovanje za ovaj sport i dokazali koliko su međusobna podrška i bodrenje važni prilikom takmičenja.

Iako među članovima savremenog tima ima učenika koji se aktivno i profesionalno bave plivanjem, presudni za ovo takmičenje bili su zalaganje i trud koji su učenici uložili na časovima fizičkog, a koje je prepoznao njihov profesor, Stefan Radojičić.

Savremenim gimnazijalcima čestitamo na postignutom uspehu i uloženom trudu, a verujemo da će nastaviti da nižu pobede i neguju sportski i timski duh.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.