Savremeni učenici uživali u uzbudljivoj Noći istraživača

Savremeni gimnazijalci su u petak, 30. septembra, zajedno sa svojim profesorima uživali u Noći istraživača, događaju posvećenom popularizaciji nauke kroz učenje i zabavu. Na interaktivan način, upoznali su se sa naučnicima i njihovim dostignućima, i uvideli kako se dolazi do velikih otkrića.

srp

Aktuelna migrantska kriza u Evropi inspirisala je organizatore sedme Noći istraživača da se pozabave temama migracija i puteva.

A kojim su putevima išli savremeni gimnazijalci u Noći istraživača? Ovi štandovi su na njih ostavili najsnažniji utisak.

Spoj biologije i programiranja na jednom mestu

Iako su se upoznali sa različitim i zanimljivim temama, gimnazijalci su se najduže zadržali na Kalemegdanu, gde im je posebnu pažnju privukao štand Prebroj me ako smeš.

Ovde su saznali kako mikroorganizmi izgledaju kada se zaseju na hranljivoj podlozi, na koji način mogu da iskoriste telefon da prebroje mikroorganizme i zašto je dezinfekcija ruku veoma važna.

srp-1

Zombiji i svemirske destinacije kao najveća atrakcija

Da li pravi zombiji stvarno postoje?

U životinjskom svetu postoje, a u to su se učenici i uverili gledajući fotografije parazitoida i domaćina i slušajući predavanje o mehanizmina koje paraziti koriste u hipnozi domaćina kako bi ga omamili.

Na štandu Upoznajte prave zombije učenici su saznali kakva je razlika između parazita i parazitoida, ali i kojim sredstvima se služe ovi organizmi kako bi iskoristili svog domaćina.

I Svemirske destinacije su ostavile jak utisak na gimnazijalce. Mladi istraživači su pokazali učenicima kako je moguće kolonizovati Mars, kao i šta je sve potrebno uraditi ako žele da nastane neku planetu.

I zanimljivo i poučno iskustvo

Brojni naučni poduhvati kojima su savremeni gimnazijalci prisustvovali u Noći istraživača razvili su kod njih pravi istraživački gen. Uzbudljivi eksperimenti ostavili su snažan utisak na učenike, a nova saznanja su ih podstakla da stiču znanja iz prirodnih predmeta uz pomoć kojih će bolje upoznati svet oko sebe.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.