Savremena gimnazija proslavila Dan škole i školsku slavu

Savremena gimnazija je u nedelju, 9. oktobra, na dan Svetog Jovana Bogoslova, obeležila Dan škole i školsku slavu. Tim povodom je u školskom restoranu obavljen čin osvećenja škole, kao i rezanje slavskog kolača.

Učenik II razreda Jovan Popović bio je ovogodišnji domaćin i srdačno je dočekao sve goste, među kojima su se našli profesori i učenici koji su želeli da ovaj dan provedu u slavskoj atmosferi, uz muziku i dobro druženje.

Sveti Jovan Bogoslov praznik znanja u Savremenoj gimnaziji

Svetac zaštitnik Savremene gimnazije je Sveti Jovan Bogoslov, najmlađi od 12 apostola. Dan kada se slavi najmlađi Hristov učenik odabran je za Dan škole sa dobrim razlozima.

Školska slava

Simbol ovog sveca je ptica orao, koja krasi i logo Savremene gimnazije. Orao svojom belom bojom predstavlja mladost, a snagom i dostojanstvom mladog čoveka koji je kročio na put saznanja. Zato je Savremena gimnazija na ovaj dan proslavila uspehe svojih učenika i bila ponosna na znanja koja u njoj stiču.

Pogledajte kako su savremeni gimnazijalci, zajedno sa svojim profesorima, proveli ovaj dan:

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.