Savremeni gimnazijalci poklonili knjige vršnjacima u Gornjoj Toplici

Učenici Savremene gimnazije posetili su u sredu, 19. oktobra, OŠ Milan Rakić u Gornjoj Toplici i biblioteci ove škole poklonili knjige koje su prikupili u humanitarnoj akciji Knjiga za druga.

Biblioteka OŠ „Milan Rakić” bogatija za više stotina naslova

Vest da OŠ Milan Rakić u Gornjoj Toplici nema adekvatnu školsku biblioteku i da prikuplja knjige za svoje učenike podstakla je savremene gimnazijalce da pokrenu još jednu humanitarnu akciju, simbolično nazvanu Knjiga za druga. Biblioteka ove škole sadržala je samo 600 knjiga, među kojima se uglavnom nalaze teme za starije generacije i stručna literatura, koja deci nije ni jasna ni zanimljiva.

Za samo nedelju dana učenici Savremene gimnazije su uspeli da prikupe za svoje nove drugare pregršt knjiga, koje će im uz nova saznanja i interesantne priče ulepšati detinjstvo. Učenike u ovoj akciji podržali su i njihovi profesori, koji su, takođe, donirali knjige.

Nova drugarstva na pomolu

Savremeni gimnazijalci nisu hteli da se zadrže samo na prikupljanju knjiga, već su želeli i da se upoznaju i popričaju sa decom iz OŠ Milan Rakić, kao i da saznaju njihove želje i potrebe. Zato je ova sreda bila jedan veliki doživljaj za sve učenike, ali i njihove profesore.

Dobrotvorna akcija

Već prilikom polaska u Gornju Toplicu, učenici su se u savremenom autobusu radovali novim poznanstvima koja su bila pred njima, a odmah nakon što su kročili u OŠ Milan Rakićshvatili su da sa učenicima te škole dele mnogo zajedničkih interesovanja. Iako živimo u eri digitalne tehnologije, savremeni gimnazijalci su uvideli da pored njih postoji još dece koja i dalje cene knjige, i njima bogate svoje znanje.

Među vrednostima koje Savremena gimnazija neguje, znanje nije nešto što stoji zasebno, već vrlina koja se prožima sa drugim stvarima koje život čine kvalitetnim. Među njima, jedna od najvažnijih je prijateljstvo. Savremena gimnazija je još jednom bila ponosna na svoje učenike, koji su činom poklanjanja knjiga pokazali svest da se znanje deljenjem samo uvećava.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.