Savremeni gimnazijalci u poseti 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Za ljubitelje knjiga nema nedoumica oko toga da je najlepše mesto u Beogradu krajem oktobra definitivno Međunarodni beogradski sajam knjiga. Kako bi osetili čari ove tradicionalne manifestacije, savremeni gimnazijalci su u petak, 28. oktobra, posetili 61. Beogradski sajam knjiga i tako i sami bili deo najveće izložbe pisane reči.

Savremeni gimnazijalci u potrazi za omiljenim naslovima

Učenici Savremene gimnazije satima su osvajali štandove i hale sajma u potrazi za prepoznatljivim koricama i naslovima zapisanim na unapred pripremljenim spiskovima. Ruku punih stripova, romana, rečnika, pokazali su da su stvarno drugačiji, željni novih znanja i svetova koji im se otvaraju čitanjem.

Sajam knjiga 2016.

U duhu ovogodišnjeg slogana „Knjige u ruke“, od gimnazijalaca se moglo čuti i da pored toga što često čitaju knjige u elektronskim izdanjima, i dalje uživaju u „dodiru“ sa knjigom, u šumu prilikom okretanja stranica i u posebnom mirisu koji knjige imaju.

Važnost negovanja čitalačke kulture

Savremena gimnazija i njeni profesori se trude da kod učenika razvijaju ljubav prema knjizi i čitalačke navike, ali i da unaprede čitalačku kulturu.

Interesovanjem koje su savremeni gimnazijalci pokazali, nestrpljenjem da obogate svoje biblioteke i radošću zbog susreta sa svojim novim papirnim prijateljima, učenici su pokazali da su na pravom putu da ove ciljeve i ostvare.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.