Savremena i ITHS zajedno proslavili Noć veštica

Učenici i profesori Savremene gimnazije i ITHS – srednje škole za informacione tehnologije su 31. oktobra zajedno uživali u proslavi povodom Noći veštica, koja je organizovana u Bitef Art Kafeu.

Nedelja „straha“ obeležena „strašnom“ žurkom

Zahvaljujući maštovitim učenicima i njihovim profesorima, prostor Bitef Art Kafea je obogaćen motivima „najstrašnijeg dana“ u godini. Iza raznolikih maski i kostima vešto su se sakrili učenici i njihovi profesori, pa je bilo izuzetno teško prepoznati ko su zapravo te veštice, vampiri, mitska bića i junaci iz popularnih filmova i knjiga.

Noć veštica

U Savremenoj gimnaziji se na vreme počelo sa pripremama za Halloween party. Vredno su se rezbarile bundeve, ukrašavalo se, maštalo i iščekivalo, a svaki detalj je bio u duhu praznika. Tako su, umesto uobičajene zakuske, prisutni mogli da se posluže ukusnim mocarela „očima“ ili sočnim „paucima“ – kanapeima, dok je školski bend Savremene gimnazije podigao prisutne na noge i zadivio sve svojim muzičkim umećem i talentom.

Nagrađene najoriginalnije maske

Izbor najbolje maske žiriju je teško pao zbog izuzetno jake konkurencije. Ipak, najstrašnije maske su imale savremene gimnazijalke Anđela Topalović i Jana Marinović, kao i učenici ITHS-a Lazar Lazić i David Galić.

Nagradu za najoriginalniju masku dobio je Igor Mitrović, a najkreativnija je bila Kristina Jokanović.

Ljubica Krstić, profesorka engleskog jezika i globalnih perspektiva, oduševila je sve svojom maskom mrtve neveste i zasluženo osvojila titulu naj-profesorske maske, podelivši prvo mesto sa profesorkom ITHS-a Aleksandrom Prokopijević.

Žurka za Noć veštica

I pored nagrada, najveće priznanje je bila potvrda da su se uloženi trud i kreativnost isplatili.

Neobična i zabavna tradicija

„Strašna“ žurka koju Savremena gimnazija organizuje povodom Noći veštica održana je drugi put zaredom. Kako je važno sačuvati ono što je kreativno, zabavno i neobično, ova tradicija će se nastaviti i sledeće godine, kada će se učenici i profesori opet družiti sa natprirodnim, onostranim, strašnim i jezivim bićima.

Već se radujemo žurki i kreativnim maskama za narednu godinu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.