Predstava „Jasmin na stranputici” oduševila savremene gimnazijalce

Učenici Savremene gimnazije su 15. i 29. oktobra zajedno sa profesorima posetili pozorište „Slavija” i uživali u ljubavnoj drami „Jasmin na stranputici”, koja se igra već 12 godina.

Vanvremenska tema predstave

„Jasmin na stranputici” oživljava vanvremensku temu o potrazi za smislom života i traganju junaka za srećom i svojim mestom pod suncem. Rada Đuričin, Ljiljana Lašić i Ivan Bosiljčić izuzetnom glumom verno prikazuju junake koji imaju različita shvatanja života, ljudi i ljubavi, koju autorka predstave Ljiljana Lašić veliča:

Beznadežno! Šta dalje?

Preporučujem ljubav!

Ko voli ljude živi u širokom prostoru,

pod velikim nebom, bez granica.

Ko voli ljude, nikad nije beznadežan!

Predstava "Jasmin na stranputici"

Suočavanjem sa pitanjima kako pronaći nadu i gde se krije sreća, učenici su dobili odgovore na pitanja: šta je ono što je istinski važno u životu i ka čemu treba stalno težiti.

Kroz zabavu se najbolje uči

U Savremenoj gimnaziji se neguje svest o važnosti bogaćenja kulturnog života učenika, pa tako oni i van prostorija škole razvijaju i unapređuju svoja interesovanja i otkrivaju bogatstvo dostupnih kulturnih sadržaja. Kroz zabavu, savremeni gimnazijalci uživaju u lepotama umetnosti i svim njenim dobrobitima, pa je zato na pomolu odlazak na još jednu predstavu, „Romeo i Julija”, koju učenici Savremene gimnazije s nestrpljenjem iščekuju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.