Druženje savremenih gimnazijalaca sa pesnikom Simom Potkonjakom

Savremeni gimnazijalci su u četvrtak, 27. oktobra, u svojoj školi razgovarali sa pesnikom, pripovedačem i dramskim piscem Simom Potkonjakom, neposredno pre posete 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Interesantan dijalog između učenika i pisca

Stvaralački opus Sime Potkonjaka je veoma bogat, pa su se učenici, tokom skoro dvosatnog druženja, upoznali samo sa nekim njegovim delima. Pesnik je savremenim gimnazijalcima čitao odabrane pesme za mlade, nakon čega su mu učenici otkrili svoje čitalačke navike, pričali o đačkom životu i predstavili Savremenu gimnaziju, ističući sve prednosti modernog pristupa obrazovanju.

Pesnik Simo Potkonjak u Savremenoj

Osim što se bavi stvaralačkim radom, Simo Potkonjak je zaposlen u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a sa savremenim gimnazijalcima je podelio svoje utiske o obrazovanju i razmenjivao mišljenja o značaju savremenih pristupa nastavi.

Važnost poezije za bogaćenje rečnika

Ovakvim posetama Savremena gimnazija se trudi da učenicima približi savremene autore, omogući im da ih upoznaju i shvate da poezija ne pripada samo prošlosti, već da je i deo njihove stvarnosti i njihovog vremena. Savremeni gimnazijalci to shvataju i rado uživaju u druženju sa uspešnim piscima, baš kao što je i Simo Potkonjak.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.