Savremena gimnazijalka Tara Ćulibrk slobodnim stilom do bronzane medalje

Tara Ćulibrk, učenica drugog razreda Savremene gimnazije, osvojila je bronzanu medalju na republičkom takmičenju u plivanju koje je održano u sredu, 16. novembra, u sportskom centru „Park” u Kragujevcu.

Takmičenje u plivanju

Pored izuzetno jake konkurencije, Tara je svojom upornošću i napornim treninzima uspela da dođe do pobedničkog postolja. Sjajnim prolaznim vremenom od 1:00:96, savremena gimnazijalka je osvojila bronzanu medalju.

Čestitamo Tari i profesoru fizičkog vaspitanja Stefanu Radojičiću, jer je Savremena gimnazija još jednom ponosna na njih i njihov uspeh. Sigurni smo da će na državnom prvenstvu braniti boje škole svom snagom, baš kao što su to radili i do sada.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.