Profeosor Ivan Matejić učesnik panela na ovogodišnjem Teen Talku

Na Teen Talk konferenciji, koja je u Beogradu održana 8. novembra u Domu omladine, učestvovao je i profesor geografije Ivan Matejić.

Tinejdžerima iz Beograda i cele Srbije, kroz panel „Another brick in the wall: Kako umanjiti generacijski jaz između tinejdžera i njihovih roditelja i nastavnika”, profesor je izneo konstruktivne predloge za rešavanje problema i uputio ih na korake koji bi sprečili stvaranje novih.

Ivan Matejić: Današnji srednjoškolci se više bore za svoje „ja”

Na panelu je bilo reči o problemima i situacijama sa kojima se suočavaju roditelji, nastavnici i učenici, a koji su posledica generacijskog jaza između njih.

Panel na Teen Talk konferenciji

Kroz otvoren razgovor, predavači su pomogli prisutnima da dođu do načina za prevazilaženje problema i pospešivanje komunikacije, a profesor Savremene gimnazije je istakao da su srednjoškolci danas mnogo otvoreniji i slobodniji u iznošenju svog mišljenja nego pre, pa na taj način lakše uspevaju da premoste jaz između njih i profesora.

Aktuelne teme zaintrigirale i savremene gimnazijalce

Priliku da učestvuju u svim diskusijama, na panelima i u studijama slučaja imali su i savremeni gimnazijalci, koji su bez ustručavanja postavljali brojna pitanja i time pokazali veliko interesovanje za različite teme.

Vršnjačko nasilje, savremeni uzori mladih, virtualni svet i odgovornosti koje on nosi, kao i neophodna znanja pre stupanja u seksualne odnose, zaokupili su pažnju učenika i podstakli ih na razmišljanje i odgovorno ponašanje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.