Drugačiji „Romeo i Julija” za stvarno drugačije gimnazijalce

Povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca, Vilijama Šekspira, Narodno pozorište u Beogradu je priredilo reviju predstava pod nazivom Šekspiru u čast. Savremeni gimnazijalci su bili deo ove manifestacije u subotu, 26. novembra, kada su gledali izvođenje jedne od njegovih najpoznatijih drama, tragediju Romeo i Julija”.

Savremeni Šekspir za savremene gimnazijalce

Scenario za predstavu koju su izveli glumci Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina prilagođen je modernom vremenu, a cela predstava je obučena u savremeno ruho. Spoj izvornog i modernog je oduševio učenike koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili ceo ansambl i nagradili glumce brojnim aplauzima.

"Romeo i Julija"

Negovanje lepog ponašanja i bogatiji kulturni život

Savremena gimnazija neprestano bogati i unapređuje kulturnu svest učenika, a da se u tome postižu sjajni rezultati pokazuje i sve veće interesovanje za posete kulturnim manifestacijama. Savremeni gimnazijalci su dobili brojne pohvale zbog aktivnog učestvovanja u diskusijama na različite teme i time pokazali da su publika koja je rado viđena u beogradskim pozorištima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.