Predavanje o polno prenosivim bolestima za savremene gimnazijalce

Svake godine, 1. decembra obeležava se Svetski dan borbe protiv side; tim povodom, Savremena gimnazija je omogućila svojim učenicima da se bolje upoznaju sa ovom i mnogim drugim polno prenosivim bolestima.

Informisanje o HIV-u kao najsigurnija zaštita

Doktorka Saša Božović iz opšte bolnice MediGroup je za savremene gimnazijalce održala predavanja na kojima su se učenici informisali o polno prenosivim bolestima i saznali kako da se od njih zaštite.

Predavanje o polnim bolestima

Kroz anonimni formular, učenici su mogli da diskretno pitaju šta god su želeli, a odgovori koje su tokom predavanja dobili pomoći će im da u budućnosti lako prepoznaju moguće rizike i zaštite se odgovornim ponašanjem.

I savremeni gimnazijalci ujedinjeni 1. decembra

Učenici Savremene gimnazije su svojim prisustvom podržali razvijanje svesti o polno prenosivim bolestima i značaju borbe protiv njih, čime su se pridružili ljudima širom sveta koji se 1. decembra tradicionalno ujedinjuju u borbi protiv HIV-a i pružaju podršku onima koji su zaraženi ovim virusom.

Svetski dan borbe protiv side

Obrazovanje u Savremenoj gimnaziji nije samo učenje gradiva, već i šira edukacija za različite životne situacije, a učenici to najbolje pokazuju svojim interesovanjem za događaje kao što je ovaj.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.