Savremeni gimnazijalci posetili Festival nauke

Učenici Savremene gimnazije su u subotu, 17. decembra, imali priliku da istraže nove svetove i budu svedoci otkrivanja misterija na ovogodišnjem Festivalu nauke pod nazivom „Čista desetka”.

Ova manifestacija je, kao i prošle godine, održana na Beogradskom sajmu, gde su posetioci doživeli pravu naučnu čaroliju.

Festival nauke

Bogat sadržaj za lakše razumevanje nauke

Više od 550 naučnika je svojim znanjem i neobičnim pristupom kod učenika probudilo radoznalost i ovu posetu pretvorilo u nezaboravnu avanturu, a savremeni gimnazijalci su se posebno obradovali zanimljivim gostima iz inostranstva.

Učenici nisu mogli da odluče šta je na njih ostavilo najsnažniji utisak na Festivalu nauke  – hologrami, laseri i optička vlakna, forenzika ili ekologija.

Savremeni gimnazijalci na Festivalu nauke

Posebno su uživali u postavci Biološkog fakulteta o vodenim medvedima koji zbog specijalnih adaptacija mogu da prežive ekstremne uslove. Priča o njihovom preživljavanju u svemiru, gde su deset dana bili izloženi različitim snažnim uticajima, a vratili se potpuno isti u Zemljinu orbitu, savremene gimnazijalce je ostavila bez daha.

Učenici Savremene gimnazije su još jednom imali priliku ne samo da se upoznaju sa novim i zanimljivim otkrićima već i da razviju još veće interesovanje za nauku i kroz nju uvide koliko je svet oko nas kompleksan i zabavan.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.