Novogodišnja priredba savremenih gimnazijalaca oduševila stotinu posetilaca

Centar za kulturu „Vlada Divljan” je u sredu, 21. decembra, bio mesto na kome su učenici i zaposleni Savremene gimnazije, kroz humanitarnu novogodišnju priredbu, srdačno dočekali mnogobrojne goste i poželeli im sreću u predstojećoj godini.

Priredivši prisutnima sjajan provod uz nezaboravnu predstavu „San novogodišnje noći”, gimnazijalci su pokazali kako izgleda kada se Šekspirovi junaci nađu u savremenom vremenu. Njihov talenat i uloženi trud nagrađeni su gromoglasnim aplauzom u punoj sali.

Novogodišnja priredba

Stvarno drugačiji kraj godine

Goste Savremene gimnazije je toplom dobrodošlicom pozdravila direktorka škole, Svetlana Belić Malinić, koja je binu potom ustupila profesorima škole, najavljujući ih kao vrednu crvenu armiju” zaslužnu za sve postignute uspehe u prethodnoj godini. Posetioce je posebno oduševila neobična video-čestitka savremenih gimnazijalaca, čiji su kadrovi izmamili osmehe, aplauz, ali i poneku suzu radosnicu.

Mladi glumci oduševili publiku

Učenici su prisutnima priredili sjajan ugođaj, odigravši nezaboravnu predstavu San novogodišnje noći”, u koju su uložili sav talenat i trud.

Ivan Filip Kovačević, Aleksa Cvetković, Iva Šušić, Nikola Krečković, Marija Kaninski, Kristina Jokanović, Jelisaveta Nedeljković, Jakov Travica, Ivan Stojanović, Dušan Đorić, Đorđe Taševski, Jovana Mijailović, Dunja Nešković, Iva Radunović, Tara Papić, Mina Vučićević, Ana Jeremić, Anđela Milojević i statisti Iva Jevđenijević, Katarina Matijašević, Isidora Ivančević i Ljubica Vojinović su stvarno drugačijom interpretacijom pokazali kako izgleda kada se Šekspirovi junaci nađu u savremenom dobu.

Humanitarna priredba

Posebnu čar celom događaju dali su i fenomenalni Ana Vujović, Jelena Božanić, Viktor Đurić, Nikola Kuzmanović, Aleksandar Kosanović i Petar R. Živković, koji su svojim muzičkim umećem ostavili bez daha sve prisutne.

Publika ne samo da je danima nakon predstave govorila o njihovom autentičnom nastupu već se i prisećala najzanimljivijih replika, diveći se talentu, šarmu i harizmi savremenih glumaca.

Šekspirova dela u modernoj interpretaciji

Kroz predstavu San novogodišnje noći” posetioci su saznali kako je nade o nezaboravnoj zabavi i ostvarenju ljubavnih želja osujetila zla namera veštica kojima su svim silama mogle jedino da se suprotstave vile, vrativši svojim čarolijama ljubav i sklad u novogodišnju noć.

Uprkos tremi i strahu od velike scene i mnogobrojne publike, učenici su pokazali da su na visini zadatka, da su spremni da se nose sa brojnim izazovima, ali i da su sposobni da talentom savladaju sve prepreke.

Prikupljena novčana pomoć za nove dečje osmehe

Učenici Savremene gimnazije su još jednom pokazali humanost na delu, pa su prodajom unikatnih sveća i ukrasa koje su napravili, za samo jedno veče sakupili čak 38.000 dinara, koje će u narednom periodu pokloniti onima kojima je najpotrebnije.

Novogodišnja predstava

Da je interesovanje za ovu prodaju bilo ogromno, pokazuje i to što su posetioci novogodišnje poklončiće kupovali i nakon predstave, iako to prvobitno nije bilo planirano.

Aplauz koji odzvanja i nakon nastupa

Scensko-muzički performans i humanitarna akcija oduševili su prisutne, jer su talenti savremenih gimnazijalaca pokazatelj da će se njihovi budući performansi očekivati s nestrpljenjem.

Još jednom čestitamo glumcima i učesnicima i unapred se radujemo onome što će nam sledeće prirediti!

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.