Uz film „Santa Maria della Salute” u susret praznicima

Savremeni gimnazijalci su u četvrtak, 29. decembra, u bioskopu „Cineplexx” u tržnom centru Ušće gledali film inspirisan istoimenom čuvenom pesmom Laze Kostića – „Santa Maria della Salute”. Oni su time na najbolji način zaokružili 2016. godinu, punu zanimljivih vannastavnih aktivnosti, i došli na samo korak do raspusta kome se raduju.

Kreativni časovi srpskog za bolje razumevanje filma

Pre nego što su odgledali ovaj film, učenici su na časovima srpskog jezika obradili jednu od najlepših pesama srpskog romantizma, po kojoj i ovaj film nosi naziv, i razgovarali o ljubavi čuvenog pesnika Laze Kostića i Lenke Dunđerski.

Odlazak u bioskopFascinirani pričom o neobičnom životu ovog srpskog pesnika, savremeni gimnazijalci su jedva čekali da odgledaju film „Santa Maria della Salute”. Stvarno drugačiji časovi srpskog jezika su im pomogli da na pravi način razumeju ostvarenje Zdravka Šotre, koji im je prikazao život i unutrašnju borbu velikog čoveka i pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara.

Zabavne aktivnosti za kraj godine

Film koji govori o velikoj ljubavnoj priči je pravi način da se u lepom, edukativnom i veselom raspoloženju završi 2016. godina.

Učenici su veliki trud, zalaganje i dobar uspeh konačno razigrano proslavili u sredu, a sigurni smo da će ovakvih manifestacija u kojima će uživati biti još mnogo više u narednoj godini.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.