Stvarno drugačiji završetak 2016. godine

Poslednji školski dan u godini koja je za nama bio je za savremene gimnazijalce stvarno drugačiji, pa su učenici u društvu profesora kroz neobične aktivnosti ispratili 2016. godinu i s nestrpljenjem dočekali raspust.

Dan je počeo razgovorom učenika i njihovih razrednih starešina, sumiranjem utisaka o postignutim uspesima u prethodnoj godini i planovima i željama za sledeću godinu, a zatim se njihovo druženje nastavilo u Ledenoj dvorani „Pingvin”, gde su pokazali svoje umeće na klizaljkama.

Stvarno drugačiji kraj godine

Dečji osmesi, školske priče, akrobacije na ledu i vesela praznična atmosfera ispunili su halu i poslednji školski dan u 2016. godini učinili nezaboravnim.

Predah pred novi početak

Učenici i profesori su se rastali uz pregršt lepih želja za narednu godinu, iskrene poljupce i zagrljaje, uz ogromnu radost što su konačno dočekali raspust, ali i u iščekivanju novog početka koji u Savremenoj gimnaziji obećava još zabave i nezaboravnih trenutaka.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.