Savremena - Kako izgleda biti stvarno drugačiji gimnazijalac?

U petak, 23. decembra, vrata Savremene gimnazije bila su širom otvorena za sve učenike koji su želeli da saznaju šta ovu srednju školu čini stvarno drugačijom i kako izgleda školski dan jednog savremenog gimnazijalca.

Kreativna, interesantna i moderna nastava

Zainteresovani učenici su imali priliku da osete čari drugačijeg pristupa obrazovanju.

Na časovima kojima su prisustvovali uživali su u izvođenju eksperimenata koji pokazuju koliko je tanka linija između hemije i magije, saznali su kako se engleski jezik, ali i likovna kultura uče na neobičan i originalan način, i kroz zabavne igre obogatili svoja znanja.

Open day u Savremenoj gimnaziji

Posetioci su otkrili kako upotreba najnovije tehnologije, aplikacija, interaktivnih tabli i tablet računara omogućava da učenje bude uzbudljivo, a zahvaljujući maštovitosti i kreativnosti profesora, shvatili su da edukacija može biti interesantna i uzbudljiva.

Druženje sa školskim koordinatorima, pedagozima, profesorima i učenicima Savremene gimnazije omogućilo je da svi koji su 23. decembra kročili u ovu školu saznaju detalje o školskom životu i dobiju odgovore na sve što ih interesuje.

Savremena gimnazija – škola otvorenih vrata

Veliko interesovanje za Open day Savremene gimnazije dokaz je da se zamisao i ideja o drugačijem pristupu obrazovanju razvija, širi i popularizuje. Pozitivni utisci nakon posete su bez pogovora najbolja preporuka i poziv svima da zavire u stvarno drugačiji svet savremenih gimnazijalaca.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.