Savremeni gimnazijalci deci iz Svratišta paketićima ulepšali hladne dane

Savremeni gimnazijalci su u četvrtak, 26. januara, obradovali decu iz dva beogradska svratišta, uručivši im pakete pomoći, koje su proteklih dana prikupljali u svojoj školi kroz humanitarnu akciju Mali poklon za veliku radost.

Higijenska sredstva, topla zimska garderoba i adekvatna obuća olakšali su ovim mališanima hladne zimske dane, a savremene gimnazijalce učinili ponosnim na dobro delo koje su učinili.

Svratište – sigurno mesto za decu bez krova nad glavom

Mnoga deca starosti od 5 do 15 godina su svakodnevno izložena brojnim rizicima dok žive ili rade na ulicama Beograda. Kako bi se poštovala njihova prava i obezbedio im se kvalitetniji i bezbrižniji život, Centar za integraciju mladih napravio je Svratište.

Na ovom mestu deca imaju stalno utočište. Ovde mogu da se okupaju, ručaju, ugreju i prenoće, a za njih se organizuju i raznovrsne edukativne, kreativne i sportske aktivnosti i savetovanja kako bi im boravak u Svratištu bio što ugodniji, ispunjen pažnjom i ljubavlju.

Ali uprkos njihovom radu, često se dešava da im i dalje nedostaju najosnovnije stvari za život. Zato je Savremena gimnazija odlučila da zajedno sa svojim učenicima pomogne deci iz Svratišta, darujući im male poklone za veliku radost.

Humanitarna akcija

Humanost kao najvažnija lekcija života

Gimnazijalci velikog srca dali su primer kako mladi mogu doprineti boljem životu svojih vršnjaka kojima je potrebna pomoć. Osim toga, naučili su da i malim doprinosima mogu mnogo toga da promene i tako ulepšaju svet i stvarnost koji nas okružuju.

Hvala im na brojnim osmesima koje su izmamili deci iz Svratišta!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.