Zanimljivim aktivnostima obeležen Dan Svetog Save u Savremenoj gimnaziji

Dan Svetog Save, praznik kojim se još od 1840. godine obeležava sećanje na Svetog Savu, proslavljen je 27. januara kao školska slava i u Savremenoj gimnaziji.

Na interesantan i stvarno drugačiji način učenici su se podsetili svih vrednosti za koje se zalagao prvi srpski arhiepiskop, svetitelj i prosvetitelj, najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje – Sveti Sava.

„Svetosavska slagalica” – slagalica znanja, zabave i sloge

Savremeni gimnazijalci su imali priliku da kroz zabavne igre pokažu ne samo znanje o životu i delu Svetog Save već i poznavanje drugih oblasti, kao što su matematika, logika, srpski jezik, ali i opšta informisanost. Takmičenje je počelo u učionicama, u kojima se vodila neizvesna borba za dalji plasman i stizanje do „slatke” nagrade.

Znanje, timski duh i sloga bili su od presudnog značaja za prolazak u naredne runde. Na svojim iPadima i interaktivnim tablama takmičari su odgovarali na pitanja, tražili najdužu reč i rešavali interesantne zadatke kroz igre „Slagalica”, „Ko zna, zna”, „Moj broj” i „Asocijacije”.

Ni učionice nisu bile dovoljno velike za „Svetosavsku slagalicu”, pa je ona nastavljena i u hodnicima škole, restoranu, kancelarijama i pomoćnim prostorijama škole. U potrazi za delovima koji nedostaju, savremeni gimnazijalci su morali iz rukava da izvuku sve veštine kako bi rešili neobične zagonetke u svakom kutku svoje škole.

Učenici Mina Vučićević, Natalija Boljanović, Iva Radunović i Aleksandar Zaplatić iz II-3 su zauzeli pobedničko postolje i osvojili nagradu, koju su, u duhu svetosavlja, sloge i prijateljstva, podelili sa svojim drugarima.

Ideja prosvetiteljstva se nastavlja i u Savremenoj

Prosvetiteljstvo je okrenuto budućnosti, napretku i želji za promenama, a baš za ovo se zalaže i najmodernija Kembridž gimnazija u Srbiji. Koncept obrazovanja koji neguje Savremena gimnazija, moderne tehnologije i stvarno drugačiji pristupi u školovanju čine je, bez pogovora, školom budućnosti.

Iako prati sve trendove u obrazovanju i teži da ih uvrsti u svoju stalnu rutinu, Savremena, ipak, sledi i korake prvog srpskog prosvetitelja, Svetog Save, zalažući se za očuvanje prosvetiteljskih ideja, stalno unapređenje i kontinuirano poboljšavanje obrazovnih principa. Ona je spoj modernog i tradicionalnog, čime iz godine u godinu privlači sve više učenika željnih sticanja znanja na savremen način.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.