Istrajnom borbom do polufinala opštinskog takmičenja u malom fudbalu

Fudbalski tim Savremene gimnazije učestvovao je 24. januara na opštinskom takmičenju u malom fudbalu, koje je održano u Sportskom centru „Vračar”, i uprkos jakoj konkurenciji plasirao se do polufinala ovog turnira.

Tim koji su činili učenici Boško Meštrović, Andrija Džambazović, Goran Lončar, Ognjen Tadić, Bogdan Veličković, Jovan Maksimović, Filip Simić, Đorđe Taševski, Pavle Stanić i Luka Ljubiša još jednom je pokazao da se istrajnošću i timskim duhom može doći do visokog plasmana na sportskim takmičenjima.

Zajedničkim zalaganjem do još većeg uspeha

Ekipa koju je predvodio profesor fizičkog vaspitanja Stefan Radojičić u četvrtfinalu turnira pobedila je dobro pripremljen i uigran tim Arhitektonske tehničke škole, pokazavši svoj talenat i umeće baratanja loptom, i tako se rezultatom 1:0 plasirala u polufinale ovog takmičenja, gde ih je dočekala, ovoga puta za nijansu jača, ekipa Treće beogradske gimnazije. Iako su se hrabro borili, to nije bilo dovoljno za pobedu i plasman u finale, te je za savremene gimnazijalce ovde takmičenje završeno.

Mladom i talentovanom fudbalskom timu Savremene gimnazije želimo da nastave ovim koracima, jer će se njihov trud i zalaganje vrlo brzo opet naći na testu, već na sledećem takmičenju, koje je uskoro pred njima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.