Gimnazijalci u gostima izveli predstavu „San zimske noći”

Junaci Šekspirovih dela opet su oživeli u izvođenju savremenih gimnazijalaca. Romeo, Julija, Hamlet, Ofelija, Otelo, Jago, Dezdemona, Pak, vile i veštice prošetali su u četvrtak, 23. februara, scenom Osnovne škole „Ujedinjene nacije” i učenike ostavili bez daha.

Savremeni gimnazijalci su mesecima vredno vežbali pripremajući ovu predstavu, koju su u decembru premijerno izveli na humanitarnoj novogodišnjoj priredbi u Centru za kulturu „Vlada Divljan”. Međutim, da zimskoj čaroliji koju su tada stvorili nije kraj, talentovani gimnazijalci su pokazali i gostujućim nastupom.

Nove drugare iz ove beogradske osnovne škole uspeli su da zadive svojim glumačkim i muzičkim talentima i bajkovitom pričom koju su sami osmislili.

Gromoglasni aplauzi kao priznanje za uloženi trud

Savremeni gimnazijalci su se, i pored treme i uzbuđenja, odlično snašli na pozornici i održali pažnju zahtevne publike do samog kraja predstave, pokazavši da se trud koji su uložili na sekciji Scenska umetnost isplatio.

Školski bend „SG tim” je i ovog puta dodatno zagrejao atmosferu dobrom muzikom, a nastup muzičke sekcije, koja je vredno spremala numere, ostao je i te kako zapažen.

Stvarno drugačiji gimnazijalci su bili ponosni na gromoglasne aplauze koje su dobili i osmehe koje su izmamili, a nakon izvedbe predstave „San zimske noći” fotografisali su se sa učenicima ove osnovne škole i tako sačuvali uspomene na ovo sjajno druženje.

Škola u kojoj se talenat otkriva i neguje

Savremena gimnazija je škola koja ostvaruje snove svih učenika tako što im pomaže da neguju svoje veštine i stalno ih unapređuju.

Spoj formalnog obrazovanja sa otkrivanjem i negovanjem skrivenih talenata  kombinacija je po kojoj se prepoznaju ostvareni ljudi. Zato savremeni gimnazijalci, uz pomoć profesora koji uočavaju njihove sposobnosti i usmeravaju njihove talente, učestvuju u posebno kreiranim sekcijama i raznovrsnim vannastavnim aktivnostima. Na taj način omogućavamo svakom učeniku da otkrije svoje veštine, ostvari ih i razvije do maksimuma.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.