Nedelja obeležena sportskim uspesima savremenih gimnazijalaca

Kraj februara je za savremene gimnazijalce protekao u slavlju izuzetnih sportskih uspeha. Učenici odeljenja I-4 Elena Radojković i Goran Lončar pokazali su svoje sportske talente, trud i požrtvovanje, i Savremenoj gimnaziji doneli nove medalje i razloge za radost.      

Sportski uspesi

Prvo veslačko takmičenje u godini i već medalja

Početak zvaničnog takmičenja u novoj veslačkoj sezoni bio je i prvi veliki izazov za učenicu Elenu Radojković, koja je u nedelju, 26. februara, u Novom Sadu osvojila drugo mesto na Prvenstvu Srbije na ergometrima.

Za talentovanu gimnazijalku ovo je bio poseban izazov, jer je samo dve nedelje pred takmičenje povredila koleno. Ipak, to je nije sputalo u postizanju uspeha, jer je u neizvesnoj trci na 2 kilometra – na spravama koje služe za simulaciju veslanja na vodi – postigla sjajan rezultat.

Već tokom prvog pređenog kilometra, Elena je imala vođstvo u jakoj konkurenciji, ali su je na kraju trke, samo četiri stotinke delile od zlata. Prezadovoljna osvojenim drugim mestom, ova savremena gimnazijalka je pobedila strah zbog povrede, suočila se sa velikim izazovom i ostvarila ranije postavljeni cilj, što je bio dovoljan razlog za neizmernu sreću, koju je podelila sa svojim drugarima iz odeljenja.

Međunarodni uspeh zlatnog savremenog fudbalera

Goran Lončar, učenik Savremene gimnazije i uspešni fudbaler FK Partizana, sa svojim saigračima osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom turniru Balkanica Cup Winter Sandanski 2017.

Turnir, koji je održan u Bugarskoj, ostaće upamćen po uspesima i odličnim rezultatima Gorana i njegovog tima koji je u svim utakmicama u grupi odneo pobedu, što ih je dovelo do finala u kom su se posebno istakli. Radovanje zbog osvojenog zlata Goran je nastavio u Crnoj Gori, gde se kao reprezentativac mlađih kadeta Srbije priprema za nove pobede.

Čestitamo savremenim gimnazijalcima na uspesima, želimo mnogo sreće u predstojećoj sezoni i nadamo se novim slavljima i još većim dostignućima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.