„English without borders“ – Savremena deo HIPPO takmičenja

U subotu, 4. marta, održano je internacionalno HIPPO takmičenje iz engleskog jezika, čiji su učesnici bili i savremeni gimnazijalci. Posebno su se istakli Selena Žarković, Teodora Jovanović, Tijana Vučetić, Victoria Belušević i Vuk Kovačević, koji su pokazali zavidno znanje engleskog jezika plasiravši se u polufinale ovog takmičenja.

Petorka za polufinale

U oštroj konkurenciji, u kojoj je jedna greška odlučivala ko ide dalje, njih petoro je uspelo da se izbori za prolazak u polufinale.

Selena, Teodora, Tijana, Victoria i Vuk će predstavljati Savremenu gimnaziju u polufinalu ovog takmičenja, koje će se održati u subotu, 1. aprila, u Devetoj beogradskoj gimnaziji, s početkom u 12 časova. Tom prilikom će pokušati da obezbede prolaz u finale, koje se održava u Italiji 13. i 14. maja ove godine.

HIPPO takmičenje

Nastava na engleskom kao preduslov za uspeh

Zahvaljujući nastavi koja se u Savremenoj gimnaziji odvija ne samo na srpskom već i na engleskom jeziku, učenici imaju priliku da svakodnevno bogate, proširuju, ali i praktično primene stečeno znanje.

Interaktivnim pristupom, primenom tehnologije na časovima i učestalom upotrebom engleskog jezika, učenje i spoznavanje sveta oko sebe postaje mnogo lakše. Moderan pristup obrazovanju obezbeđuje postizanje ovakvih uspeha, a nivo i kvalitet znanja savremene gimnazijalce postavlja u sam akademski vrh.

Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima i želimo im mnogo sreće u sledećem krugu takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.