Nikola Milosavljević učesnik ovogodišnjeg Guitar Art Festivala

Učenik Savremene gimnazije i uspešni mladi gitarista Nikola Milosavljević je svojim talentom obezbedio učešće na jednom od pet najvećih festivala gitare u svetu – beogradskom Guitar Art Festivalu.

Muzički događaj vredan pažnje

Ovogodišnji, 18. po redu, Guitar Art Festival održan je od 20. do 25. marta u Beogradu i bio je epicentar muzičkih dešavanja u Evropi.

Ova manifestacija održava se od 2000. godine i okuplja gitariste svih profila i uzrasta, a priliku da pokažu svoje umeće ove godine imalo je više od 100 učesnika, među kojima se našao i Nikola.

Guitar Art Festival

Rame uz rame sa najboljima

Nikola je svoje veštine i umeće pokazao u brojnim radionicama i „master klasovima“ u okviru festivala. Priliku da se široj publici predstavi imao je kroz nastup „World Guitar Orchestra“, koji je u završnoj večeri festivala izvođen pod dirigentskom palicom čuvenog profesora Tomasa Ofermana. Kako je ovogodišnji Guitar Art Festival protekao u znaku integracija mlade talentovane generacije regionalnih gitarista, na završnoj svečanosti festivala svi učesnici su  premijerno izveli „Bel Grado“, delo maestra Karla Domenikonija, koje je pisano posebno za njih.

Učešćem u velikoj smotri vrhunskih umetnika, Nikola je pokazao da je deo muzičke elite i još jednom sve u Savremenoj gimnaziji učinio ponosnima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.