Savremena gimnazija domaćin regionalnog takmičenja iz geografije

Savremena gimnazija je u subotu, 25. marta, bila domaćin regionalnog takmičenja iz geografije, koje organizuju Regionalni centar za talente i Geografski fakultet.

Beogradsko sastajalište mladih geografa

Čast da ugosti sve takmičare i njihove profesore u Beogradu pripala je upravo Savremenoj gimnaziji, a ovo takmičenje je u subotu istovremeno održano u još tri grada u Srbiji – Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Osim beogradskih srednjih škola i gimnazija, u proveri znanja iz geografije učestvovali su i učenici iz Pančeva, Bele Crkve, Sremske Mitrovice, Valjeva, Velikog Gradišta, Ljiga, Krupnja, Obrenovca, Smedereva, Požarevca i Petrovca na Mlavi. Čak tri stotine učenika je u subotu testiralo svoje znanje iz geografije, a Savremena gimnazija je pokazala svoje gostoprimstvo ugostivši više od sto mladih i talentovanih geografa.

Regionalno takmičenje iz geografije

Uz moderne uslove do dobrih rezultata

Kako bi se pokazali u što boljem svetlu i ostvarili zapažen uspeh na ovom takmičenju, učenici su morali da reše nekoliko izazova.

Prvi korak ka tome bio je test znanja koji je obuhvatao celokupno gradivo iz geografije od 5. razreda osnovne do 3. razreda srednje škole, nakon čega je usledio praktični test iz konstruisanja klimadijagrama. Zahvaljujući interaktivnim tablama i projektorima koji su sastavni i nezaobilazni deo savremene nastave, učesnici su imali sve potrebne uslove da na kraju, u svim učionicama, rešavaju i multimedijalni test. U prijatnom ambijentu i modernom okruženju jedne stvarno drugačije škole, takmičari su dali sve od sebe kako bi se plasirali dalje na republičko takmičenje koje će se održati u maju.

Dobrodošlica kakva se pamti

Najveću podršku svojim drugarima pružili su savremeni gimnazijalci, koji su bili odlični domaćini. Oni su kao pravi ambasadori svoje škole učesnicima poželeli dobrodošlicu i osmesima i razgovorom im ublažili tremu.

Dobrodošlica

Čak sedmoro učenika Savremene gimnazije je učestvovalo u ovom takmičenju i svojim primerom i odličnim uspehom pokazalo da je njihova škola mesto koje pruža sjajne uslove za postizanje značajnih rezultata.

Zahvaljujemo se gostima na divnim rečima i pohvalama koje su uputili školi domaćinu, a takmičarima želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja!

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.