Savremeni gimnazijalci uživali na Danima lepih umetnosti i multimedija

Savremeni gimnazijalci su u ponedeljak, 27. marta, učestvovali na interaktivnoj umetničkoj manifestaciji – Danima lepih umetnosti i multimedija u Domu kulture Studentski grad. Pored svečanog otvaranja, učenici su prisustvovali i izvođenju predstave „Biti il’ ne biti”, koja je zvanično otvorila ovu beogradsku „nedelju umetnosti”.

Kreativni i inspirativni sadržaji za zabavu i edukaciju

Na ovoj manifestaciji, koju su sa profesorima organizovali studenti sa smera Menadžment umetničke produkcije i medija Akademije lepih umetnosti i multimedija, savremeni gimnazijalci su svojim prisustvom na svečanom otvaranju novog pozorišta „Portal” pružili podršku mladim umetnicima i perspektivnim glumcima. Istovremeno su uživali i u bogatim kulturnim sadržajima i kvalitetnoj predstavi.

Dani lepih umetnosti i multimedija

Diplomci u klasi profesora Božidara Đurovića nastupili su nakon ceremonije otvaranja i izveli predstavu „Biti il’ ne biti”, koja se veoma dopala savremenim gimnazijalcima zbog tematike koju obrađuje. Dobra gluma, spoj muzike i pokreta i dinamičan koncept kolažnog prikaza Šekspirovih tragedija „Otelo”, „Hamlet”, „Romeo i Julija” i „Magbet” održali su pažnju publike, koja je njihov talenat prepoznala i nagradila gromoglasnim aplauzom.

Impresije kao motivacija za posete kulturnim dešavanjima

Pozitivni utisci i brojne teme za razmišljanje na koje podstiču ovakvi umetnički sadržaji inspirisali su savremene gimnazijalce da danima nakon predstave diskutuju o umetnosti, glumi i značaju pokreta i muzike u jednoj predstavi.

Uživanje u predstavi

Svoje impresije oni su podelili sa drugarima u školi i motivisali ih da sledeći put krenu sa njima na kulturne i umetničke manifestacije koje Savremena gimnazija organizuje. Posete muzejima, pozorištima, bioskopima i događajima kao što su Dani lepih umetnosti i multimedija nezaobilazni su deo raznolikog gimnazijskog obrazovanja i doprinose bogaćenju znanja svakog učenika, a to Savremena gimnazija odlično zna.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.