„Misliša 2017” – savremeni gimnazijalci među najboljima

Na ovogodišnjem matematičkom takmičenju Misliša 2017“, savremeni gimnazijalci su pokazali odlično znanje i tako postali deo grupe od 78 najboljih učenika iz ovog predmeta u Srbiji.

Učenici drugog razreda Ana Petrović, Tara Papić, Aleksandar Zaplatić, Nikoleta Đorović, Mina Vučićević i Nikola Orlić su ovim uspehom pokazali da su po znanju matematike u samom vrhu u kategoriji učenika drugih razreda srednjih škola i gimnazija u Srbiji, i svoje profesore još jednom učinili ponosnim.

Mesec matematičkih izazova

Takmičenje koje je u Savremenoj gimnaziji održano 9. marta deo je opšteg „Misliša 2017 takmičenja, u kom je ove godine učestvovalo čak 3.794 učenika iz 91 srednje škole u Srbiji. Na takmičenju koje okuplja učenike od 2. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, mladi matematičari su se oprobali u rešavanju logičko-kombinatornih zadataka. Time su pokazali da ova nauka može da bude veoma zanimljiva, a savremeni gimnazijalci su zbog odličnog rezultata dobili i pohvale Matematičkog društva „Arhimedes“, koje ovo takmičenje organizuje već godinama unazad.

Učenici su tokom prošlog meseca pred sobom imali još jedan izazov – učešće na međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica”, gde su, takođe, ostvarili zapažene rezultate. Čestitamo savremenim gimnazijalcima na postignutom uspehu i priželjkujemo nova slavlja, za koja smo sigurni da će se uskoro i ostvariti!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.